Skocz do zawartości
FumFel_20

Nvidia bios editor.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Chciałem zastosować się do wskazówek jakie podał Irnlng co do fleshowania biosu geforsów.Otuż napisał on że dla kart z sdr zmienie się wartości pamięci i gpu po lewej stronie, a dla karta ddr zmienia się wartosci po prawej stronie.Otuż mam grafe z ddr (gf3ti200) i jest dostępna tylko lewa strona.Dołączam screena:

user posted image

Czy ktoś już miał z tym problem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

If you card have SDRAM memory type you must change values at left panel. Right panel only for DDR SDRAM Memory types.

to znaczy chyba, ze jak masz ddry, to mozesz korzystac z obu stron, jak sdry, to tylko z lewej. Kwestia interpretacji... Po co koles zrobil 2 tabelki, to nie mam pojecia.

Jal uda Ci sie wpisac wartosci i zapisac plik z biosem, to dalej powinno byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You can set type of memory to be used with this entry in table. Possible options are SDR or DDR. Cards based on GeForce 3 and up, can have only DDR SDRAM memory type, so when you open such bios all values except first will be disabled.

Mozesz ustawic pierwsza wartosc? to chyba wszystko ok. poprawilem faq (mam gf2 - jest troszke inaczej). daj znac, czy sie udalo. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi