forest kila zbila Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ehh spodziewalem się jakiejś fajnej kanapki a temat skończył się cóż pudełkowo;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mam jeszcze takie pytanie czy jest jakas róznica czy podkręcam karte sterownikami takimi w których jest taka opcja czy np. programem riva. Napisałem to tutaj zeby juz nie zakładac nowego tematu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Nie ma róznicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ok a jeszcze jendo pytanie. Jak obinzyc obroty albo napięcie wiatraków ?? chodzi mi o to czy mozna to zrobic jakos z pod wina. A jak nie to podajcie jakies tanie :P sposoby zeby to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Na nie których płytach możesz regulowac napięcia speedfanem. Mozesz również podłączyć je na 7 lub 5 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj mi przyjdzie GF4 Ti 4200 Prolinka z tym dużym chłodzeniem, obejmującym także pamięci. Zobaczę co to jest warte, ale mam już pomysł jak to chłodzenie zmodyfikowac. Na GPU mam radiator od durona 60x60. Jeszcze się zastnawiam czy to ma sens, ale na pamięci bym zrobił takie blachy miedziane w kształcie litery L po jednej na każdą stronę karty; z takimi "uszkami" wystającymi poza kartę do skręcenia. Na GPU wentylator 92 mm, albo 120 mm chłodzący również pamięci. Na drugą stronę myślałem, ze na każde dwie kostki dać jakiś wentyl 40 mm taki zwykły, puszczony na te 5V. Zobaczę wogóle czy to się opłaca, czy karta wogóle będzie chciała się coś podkręcić :) Wiem, że pomysł jest troche szalony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj mi przyjdzie GF4 Ti 4200 Prolinka z tym dużym chłodzeniem, obejmującym także pamięci. Zobaczę co to jest warte, ale mam już pomysł jak to chłodzenie zmodyfikowac. Na GPU mam radiator od durona 60x60. Jeszcze się zastnawiam czy to ma sens, ale na pamięci bym zrobił takie blachy miedziane w kształcie litery L po jednej na każdą stronę karty; z takimi "uszkami" wystającymi poza kartę do skręcenia. Na GPU wentylator 92 mm, albo 120 mm chłodzący również pamięci. Na drugą stronę myślałem, ze na każde dwie kostki dać jakiś wentyl 40 mm taki zwykły, puszczony na te 5V. Zobaczę wogóle czy to się opłaca, czy karta wogóle będzie chciała się coś podkręcić :) Wiem, że pomysł jest troche szalony :)Pomysł jest niezły tylko ja bym ci radził troche podszlifowac GPU ale nie koniecznie. Tylko pamiętaj zebys dobrze zabespieczył karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Jutro zabieram się za to chłodzenie :) Na razie zamontuje zwykły wiatrak 60 mm z durona, bo tylko taki mam domu :) Karta dośc fajnie się kręci - 250@280 (rdzeń chłodzi w zasadzie blacha + mały radiator i wiatrak 60mm) i pamięci 500@600MHz. Dałem za kartę 150 zł z przesyłką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza69 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) No to całkiem niezle :D jak masz mozliwosc to daj jakies fotki. Pozdro 600 Siema jeszcze raz mam starą rive TNT 2 zrobie do niej jakies chłodzonko ale tak tylko jak o trofeum :P i podkręce na maksa no i moze akórta komus sie przyda pomysł takiego chłodzenia. Najpóźniej we wtorek dam fotki i opis. Pozdrawiam. Edytowane 5 Lutego 2006 przez misza69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...