Skocz do zawartości
misza69

Pomysły Na Chłodzonko Itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj mi przyjdzie GF4 Ti 4200 Prolinka z tym dużym chłodzeniem, obejmującym także pamięci. Zobaczę co to jest warte, ale mam już pomysł jak to chłodzenie zmodyfikowac. Na GPU mam radiator od durona 60x60. Jeszcze się zastnawiam czy to ma sens, ale na pamięci bym zrobił takie blachy miedziane w kształcie litery L po jednej na każdą stronę karty; z takimi "uszkami" wystającymi poza kartę do skręcenia. Na GPU wentylator 92 mm, albo 120 mm chłodzący również pamięci. Na drugą stronę myślałem, ze na każde dwie kostki dać jakiś wentyl 40 mm taki zwykły, puszczony na te 5V. Zobaczę wogóle czy to się opłaca, czy karta wogóle będzie chciała się coś podkręcić :) Wiem, że pomysł jest troche szalony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj mi przyjdzie GF4 Ti 4200 Prolinka z tym dużym chłodzeniem, obejmującym także pamięci. Zobaczę co to jest warte, ale mam już pomysł jak to chłodzenie zmodyfikowac. Na GPU mam radiator od durona 60x60. Jeszcze się zastnawiam czy to ma sens, ale na pamięci bym zrobił takie blachy miedziane w kształcie litery L po jednej na każdą stronę karty; z takimi "uszkami" wystającymi poza kartę do skręcenia. Na GPU wentylator 92 mm, albo 120 mm chłodzący również pamięci. Na drugą stronę myślałem, ze na każde dwie kostki dać jakiś wentyl 40 mm taki zwykły, puszczony na te 5V. Zobaczę wogóle czy to się opłaca, czy karta wogóle będzie chciała się coś podkręcić :) Wiem, że pomysł jest troche szalony :)

Pomysł jest niezły tylko ja bym ci radził troche podszlifowac GPU ale nie koniecznie. Tylko pamiętaj zebys dobrze zabespieczył karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro zabieram się za to chłodzenie :) Na razie zamontuje zwykły wiatrak 60 mm z durona, bo tylko taki mam domu :) Karta dośc fajnie się kręci - 250@280 (rdzeń chłodzi w zasadzie blacha + mały radiator i wiatrak 60mm) i pamięci 500@600MHz. Dałem za kartę 150 zł z przesyłką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to całkiem niezle :D jak masz mozliwosc to daj jakies fotki. Pozdro 600

Siema jeszcze raz mam starą rive TNT 2 zrobie do niej jakies chłodzonko ale tak tylko jak o trofeum :P i podkręce na maksa no i moze akórta komus sie przyda pomysł takiego chłodzenia. Najpóźniej we wtorek dam fotki i opis. Pozdrawiam.

Edytowane przez misza69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi