Skocz do zawartości
bartek323

Soltek Sl-75drv5 + Athlon Xp1600+ Palomino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy i nie bardzo doswiadczony ale chcialbym sie dowiedziec co z tego da sie wyciagnac i czy zwiekszenie napiecia i przelozenie zworek na plycie da jakies rezultaty?? Oplaca sie wogole bawic w takie cos czy lepiej nazbierac i kupic cos innego, wiem ze jest to stary sprzet ale chcialbym jeszcze troche go pouzywac. Zwiekszenie napiecia i przelozenie zworek jest opisane w ksiazce ktora byla z plyta wiec zrobilbym to we wlasnym zakresie, o podciagniecie procka poprosilbym kogos albo zeby ktos mi wytlumaczyl jak to zrobic dokladnie zeby niczego nie popsuc. Z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Za dużo go nie podkręcisz, miałem tego palomino na ecs k7s5a, poszedł na fsb 143, co daje 1700+ bez zmiany napięcia, wyżej musiał bym go drutować. Co do kręcenia, wszystko musi ze sobą współgrać, musisz mieć dobre ramy, dobry zasilacz-przede wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze na solteku pujdzie wyzej niz na ecsie, mialem kiedys takiego solteka jak ty, i musze przyznac ze sie dobze kreciło, szkoda tylko ze napiecie cpu mozna dac tylko do 1,85V, ale jak dawałem np na 1,7 to cpuz pokazywał ze jest 1,725. Moze bios zaniza??

A co do kręcenia to masz opcje w biosie nie pamietam dokładnie ale Cpu FSB. podnosisz je po trochu, i dajesz napioecie na full i jedziesz ;)

Edytowane przez mkwd40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi