Skocz do zawartości
A_M_D

Wielka Niewiadoma:/

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Dzisaj robiłem pożądki w swoich gratach i znalazłem pentagrama 80mm miedziano-aluminowego.

Znalazlem sam radiator,bo wentyl mi sie kiedys tam polamal.Teraz pytanko do was,posiadam semprona 2800+ 64 bit ,na socket 754 i zastanwaim sie żeby zalozyc ten radiator na niego.Problemw tym ze martwi mnie jedna zecz.

Ten pentagram nie zakrywa mi calej blaszki procesora.Boję się go założyć zeby nie przegrzac procka!

Daję rysunek w paincie zebyscie wiedzieli oco chodzi.Czy ewentualnie moge zalozyć tego pentagrama ??

Czy zakrycie calej balszki niejest konieczne??

Proszę o pomoc

post-128570-1136630062_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiało montuj przecież pentagram jest kompatybilny z prockami a64, i sempron, jądro w procku nie ma wielkosci blaszki tylko znajduje sie na środku i jest dużo mniejsze od blaszy ochronnej, a wyglada to tak

http://www.newegg.com/Product/ShowImage.as...EX5AR%20-%20OEM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiało montuj przecież pentagram jest kompatybilny z prockami a64, i sempron, jądro w procku nie ma wielkosci blaszki tylko znajduje sie na środku i jest dużo mniejsze od blaszy ochronnej, a wyglada to tak

http://www.newegg.com/Product/ShowImage.as...EX5AR%20-%20OEM

No tak ale przecież cieplo zostaje odprowadzane na calą blaszkę ochronną,i mam jeszcze jendo pytanko czy zapinka z orginalnego coolera będzie pasowala do tego pentagrama??

Ewentualnie jak takową zrobić łatwym sposobem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi