PB782 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam, mam problem z zamontowaniem dysków windowsowych na Fedora Core 3. Problem polega na tym, że nie wiem jak oznaczone są dyski, wiem tylko że C: to hda1 ale reszty nie znam. Kolega mi powiedział żebym wyedytował fstab, i widze takie coś: # This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1 LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2 none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 none /dev/shm tmpfs defaults 0 0 none /proc proc defaults 0 0 none /sys sysfs defaults 0 0 /dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0 /dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,ro,exec,noauto,managed 0 0 /dev/hdc /media/cdrecorder1 auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,ro,exec,noauto,managed 0 0 /dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,exec,noauto,managed 0 0 Nic z tego nie rozumiem. Proszę o pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uffizi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 fdisk -l i wszystko jasne. fstab no po czesci tez ale jak nikt wczesniej za ciebie tam nie wpisal dyskow windowsowych to tam nic nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.R.C.U.S Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Pierwszy dysk jest oznaczany jako hda, kolejny hdb, kolejny hdc... itd. Cyfry to numer partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...