Skocz do zawartości
McArron

Proplem Z Odnalezieniem Właściwego Biosu!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Mam problem z określeniem jaki BIOS jest mi potrzebny do zaktualizowania.

Podaję dane techniczne:

Płyta: DFI model 692-596

Chipset: VIA VT82C693 Apollo Pro Plus

Award BIOS ver. 4.51PG

System BIOS: 01/05/2000-693-596A-DD-2A6LGD4FC-00

No i mam wszystkie informacje potrzebne do odnalezienia BIOS-u. Wchodzę na stronkę http://www.esupport.com/global tam wybieram DFI i załamuję ręce :blink: bo wyskakuje mi lista modeli biosu i nie mam pojęcia który mam wybrać. Zapewne to jakiś banał, ale pierwszy raz aktualizuję BIOS i naprawde nie mam pojęcia co mam wybrać.

Będę naprawdę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki, ale link który mi podałeś odsyła mnie do tematu związanego z Aktualizacją BIOSU na GeForce'ach, a ja nadal nie wiem jaki mi jest potrzebny bios do mojej płyty głównej. :-|

Ponawiam prośbę o pomoc, wydaje mi się że wyczerpałem informacje jakie są potzrebne do zlokalizowania tego BIOSU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podales modelu plyty ale znalazlem po dacie biosu, masz:

DFI CA61 Rev.A lub DFI CA61 Rev.B

Bios znajdziesz na stronie producenta, obie plyty maja ten sam bios.

W razie gdybys chcial napisac, ze nie znasz adresu strony to podpowiem Ci, ze wystarczy wpisac w google dfi i juz pierwszy link to strona producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi