McArron Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam:) Mam problem z określeniem jaki BIOS jest mi potrzebny do zaktualizowania. Podaję dane techniczne: Płyta: DFI model 692-596 Chipset: VIA VT82C693 Apollo Pro Plus Award BIOS ver. 4.51PG System BIOS: 01/05/2000-693-596A-DD-2A6LGD4FC-00 No i mam wszystkie informacje potrzebne do odnalezienia BIOS-u. Wchodzę na stronkę http://www.esupport.com/global tam wybieram DFI i załamuję ręce :blink: bo wyskakuje mi lista modeli biosu i nie mam pojęcia który mam wybrać. Zapewne to jakiś banał, ale pierwszy raz aktualizuję BIOS i naprawde nie mam pojęcia co mam wybrać. Będę naprawdę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Bios sciaga sie ze strony producenta plyty, to po pierwsze! Po drugie otworz obudowe i poszukaj modelu plyty glownej poniewaz ten bios id mialo pare roznych plyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McArron Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Podałem model płyty (692-596), a na stronie producenta jest taka sama sytuacja rozwijalne menu z mnustwem opcji do wyboru. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Tu odsyłam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=63752 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McArron Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Wielkie dzięki, ale link który mi podałeś odsyła mnie do tematu związanego z Aktualizacją BIOSU na GeForce'ach, a ja nadal nie wiem jaki mi jest potrzebny bios do mojej płyty głównej. :-| Ponawiam prośbę o pomoc, wydaje mi się że wyczerpałem informacje jakie są potzrebne do zlokalizowania tego BIOSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Nie podales modelu plyty ale znalazlem po dacie biosu, masz: DFI CA61 Rev.A lub DFI CA61 Rev.B Bios znajdziesz na stronie producenta, obie plyty maja ten sam bios. W razie gdybys chcial napisac, ze nie znasz adresu strony to podpowiem Ci, ze wystarczy wpisac w google dfi i juz pierwszy link to strona producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McArron Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Wielkie dzięki. Dokładnie o to mi chodziło. A jeśli chodzi o adres stronki to juz mówiłem ze byłem na stronie producenta, ale nie wiedziałem jaki model mam wybrać. Teraz to co innego. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...