byzik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 witam Kupiłem wczoraj 970P i mam problem. natywna rozdzielczość to w 19 jest 1280x1024 , podłączyłem lączem DVI cyfrowe do 6800Gt . odświerzanie opcja 60 albo 75 Problem jest z prawidłowym ustawieniem, od wczoraj siedzę i zmieniam kontrast ,jasność,itp i nic . objawy - ból oczu już po 15 no może 30 minutach patrzenia na monitor , jak bym patrzył z zabliskiej odległości (1m może więcej).Po odejści od monitora moje oczy mają problem z akomodacją i odczuwam ból te same objawy mają inni użytkownicy. acha jeszce jeden problem zakładka - image w MagicTune jest nieaktywna proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 acha jeszce jeden problem zakładka - image w MagicTune jest nieaktywna proszę o pomoc Z tego co pamiętam zakładka „image” jest aktywna tylko przy podłączeniu analogowym kablem. A co do jasności to proponuje przy pracy z tekstem zmniejszać jasność i kontrast to prawie minimalnych wartości – powinno pomóc. SZPAK W ogóle się nie przejmuj. Regulacja dotycząca położenia ekranu tego monitora jest dużo lepsza niż w 173P+. A te 3 cm o których mowa to, że 173P można było dolną krawędź oprzeć o podstawę biurka a w 770 krawędź ta opiera się o podstawkę. Absolutnie to nie ma żadnego znaczenia bo inne możliwość regulacji jakie daje ten monitor zostawiają inne daleko z tyłu. Ma on inne wady ale na pewno nie ergonomie - tego jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...