FumFel_20 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam. Mam kompa z sata i płytą główną msi kt880 delta.Kupiony dysk to wd 120gb model wd800JD.Dołaćzone drivery z fdd nie działają.Windows z sp2 nie widzi dysku.Płyta główna nie widzi dysku przy tym strasznie długo wisi POST.Około 3 sekund dopiero po tym zaczyna startować z CD.Wszystko co zwiazane z SATA (oprócz RAID SATA) w biosie na ENABLE.Poprostu wymiekam i niewiem oco chodzi.Zauważyłem na dysku miejsca na zworki ale niemam instrukcji obsługi do niego zeby wiedzieć czy jakąś włożyć i gdzie włożyć.Na necie też nie mgoe znaleść zadnego manuala o zworkach.Moze ktoś wie jak rozwiązać ten problem??pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 podajesz ze dysk ma 120 GB a wg oznaczenia to 80GB jest: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=83 prawdopodobnie twoja plyta ma problem z dyskiem poniwaz na plycie masz kontroler SATA a dysk jest na SATA2, szkode ze nie kupiles dysku z mozliwoscia ustawienia zworkami trybu pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 sorka za pomyłke co do dysku, tak to jest 80gb.Na googlach po godzinie surfowania znalazłem takie coś : przełąćzyłem dysk na sata1 i działa :] dzieki mimo wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...