Skocz do zawartości
mont1

Zżera Mi Ram :/

Rekomendowane odpowiedzi

widze ze nikt nierozwiazal problemu (a przynajmniej niepodzielił się nim). Mam Photoshopa 9.0 zainstalowałem ostatnio poprawkę (9.01) i nadal tak jest :/ dochodzi do tego ze zuzywa mi cały tam i ponad 1GB z wirtualnej :blink: z kompa nieda sie juz kozystac :mur: cos chyba jest nietak...

macie jakiś pomysł??

tia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dochodzi do tego ze zuzywa mi cały tam i ponad 1GB z wirtualnej :blink: z kompa nieda sie juz kozystac :mur: cos chyba jest nietak...

to jest normalne bo jak nie ma pamięci, to jak programy mają pracować ?

napiszesz w końcu jakieś konkrety, jak chcesz dyskusji w dziedzinie probabilistyki to poszukaj innego forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest normalne bo jak nie ma pamięci, to jak programy mają pracować ?

napiszesz w końcu jakieś konkrety, jak chcesz dyskusji w dziedzinie probabilistyki to poszukaj innego forum

niejestem pewien czy program ODRAZU PO URUCHOMIENIU BEZ OTWIERANIA PLIKÓW POWINIEN ZAJMOWAC W PAMIĘCI CORAZ WIĘCEJ MIEJSCA DOCHODZĄC DO MONSTRUALNYCH ROZMIARÓW (o których wcześniej wspomniałem). Jeśli uważasz to za normalne to jesteś chyba nienormalny

btw. Jak program zajmuje kilkaset MB to prawie nieda sie kożystać z kompa :/

btw2. z v. 7.0 niemiałem takich problemów

PS - mam 1GB ramu (jak w sigu) i 1,5GB wirtualnej

Edytowane przez rambo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Jeśli uważasz to za normalne to jesteś chyba nienormalny...

licz sie ze słowami, może i jestem nienormalny ale za to ty możesz nabrać gwałtownie %

widać w tej wersji to jest normalne, ale nadal nie wiadomo ile to jest: "monstrualna ilość", najpierw napisałeś ze to jest 730MB po załączeniu pliku, następnie napisałeś ze ponad 2GB to ile w końcu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

licz sie ze słowami, może i jestem nienormalny ale za to ty możesz nabrać gwałtownie %

widać w tej wersji to jest normalne, ale nadal nie wiadomo ile to jest: "monstrualna ilość", najpierw napisałeś ze to jest 730MB po załączeniu pliku, następnie napisałeś ze ponad 2GB to ile w końcu ?

trochę sie zagalopowałem... ale potraktowałeś mnie jak n00bka. Chiałbym zauważyć że o 730MB wspominał niejaki mont1

specjalnie dla Ciebei (bo jesteś bardzo dociekliwy) sporządziłem teścik

[czas (sek)] [zajęty ram(MB)] [zajęta wirtualna(MB)]

10 76 90

20 123 137

30 171 185

40 219 233

50 262 280

60 310 330

90 450 470

120 600 615

i rośnie. wzrost około 5-6MB/sek z RAMU i drugie tyle z wirtualnej.

Niewiem jak dla Ciebie, ale dla mnie są to wartości nie do przyjęcia

test sporządzony BEZ OTWIERANIA JAKICHKOLWIEK PLIKÓW (sam program Adobe Photoshop CS2 (9.01)). Wartości szacunkowe, ale obrazują mój problem

Edytowane przez rambo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a próbowałeś reinstala programu (zapene tak ale tak tylko pytam..) może spróbuj reinstall systemu zrobić może to pomoże. ps ja mam to co w sigu i mam odpalony photoshop cs i dreamweaver i mi tyle nie zabiera (pamięć całą oczywiście ale nie 1gb wirtualnej) może coś z sysem masz walnięte ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a próbowałeś reinstala programu (zapene tak ale tak tylko pytam..) może spróbuj reinstall systemu zrobić może to pomoże. ps ja mam to co w sigu i mam odpalony photoshop cs i dreamweaver i mi tyle nie zabiera (pamięć całą oczywiście ale nie 1gb wirtualnej) może coś z sysem masz walnięte ??

instalowałem tydzień temu (i tak dośc długo sie trzymał, ale w końcu mocno zamulał) więc chyba niezdązyło "się popsuć"... chociaż z Winem (btw. mam XP) wszystko jest możliwe.

robie reinstalke programu, który dziś zainstalowałem :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...specjalnie dla Ciebei (bo jesteś bardzo dociekliwy) sporządziłem teścik...

program po uruchomieniu tworzy bufor na wszelki wypadek, ten bufor (jego granice ustawi sie w Preferencjah programu), jest ustawione domyślnie na 55% i tyle powinien max zająć :)

odłącz zbędę wtyczki i sprawdź one tez zajmują bufor, może któraś sie wyrwała z pod kontroli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

program po uruchomieniu tworzy bufor na wszelki wypadek, ten bufor (jego granice ustawi sie w Preferencjah programu), jest ustawione domyślnie na 55% i tyle powinien max zająć :)

odłącz zbędę wtyczki i sprawdź one tez zajmują bufor, może któraś sie wyrwała z pod kontroli

to ze mozna ustwalic max. ilość zajmowanje pamięci wiem... ale to niedziała. Po reinstalce i usunięciu wszystkich wtyczek (lol) nadal jest tak samo... chyba wróce do PS 7.0 :sad:

PS. zużycie pamięci w PS. 7.0 stabilizuje sie u mnie na 37 (RAM) i 45 (wirtualna).

Edytowane przez rambo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli photoshop.exe sam nabiera ramu.. to musi byc jakiś dziurawy.... wycieki pamięci czy coś.. a wątpię żeby wycieki pamięci znajdowały się w oryginalnej wersji programu.

No i ostatecznie.. po co Ci fotoszop 9.0 skoro w 7.0 nie wykorzystujesz zapewne w więcej niż 10% jego możliwości.... (chyba żeś jakimś grafikiem komputerowym jest)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi