romo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam, Kupiłem router Pentagram Cerberus WiFi, podłączyłem do Neostrady zamiast standardowego modemu Sagem, do routera podłączyłem dwa komputery w tym jeden notebook. Stacjonarny komputer jest połączony do routera za pomocą kabla a notebook za pomocą sieci WiFi. Internet działa poprawnie na obydwu komputerach a mam problem z siecią, tzn. komputery sie nie widzą i nie wiem w czym problem. W opcjach routera wykrywa mi że są podłączone dwa komputery i pokazuje ich IP. Nie wiem co zrobiłem nie tak. Proszę o pomoc. romo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackx1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 skonfiguruj siec na obudu komputerach w xp-eku to jest to bardzo proste(panel sterowania>połączenia sieciowe>konfiguruj siec w domu lub firmie) nie zapomnij ustawić te same grupy roboczej i rózne nazwy komputerów zresztą tam cie o wszystko zapyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Sieci już dawno skonfigurowałem i ten problem występuje od razu po konfiguracji. Pozdrawiam romo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackx1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 A pingować komputery nawzajem możesz?? Jeszcze problem tkwić może w firewallu może on ukrywa komputery;) Najlepiej wyłącz firewalla w oby dwóch komputera restartnij kompa i zobacz czy sie widzią, no i spróbuj zpingować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 No, nareszcie się udało! Problem stwarzał firewall, a konkretnie musiałem dodać IP moich komputerów jako dozwolone dla firewalla i teraz jest OK. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam romo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackx1 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 i gitarka :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...