poodel69 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mam pytanko, czy mogę wymienić radiatory w zasiłce na niższe?? poprostu chcę go maxymalnie zmniejszyć i nie wiem,czy mogę zamontować jakieś inne radiaki, jeżeli tak,to jakie?? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Możesz po warunkiem że zachowasz odpowiednią powierzchnie chłodzącą tzn. mniejsze radiatory ale bardziej użebrowane możesz też wygiąć te orginalne w boki. W ostateczności zmniejszyć ale w zamian zapewnić dobrą cyrkulacje powietrza i wydajny wentyl. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poodel69 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Czyli jakbym wyciął 3-4 żebra z radiatora na p4(mam taki kwadratowy),powyginał na boki, zdjął obudowę i walnął jakąś 120mm to by styknęło?? PS: chodzi o feela 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 W Feelu proponowałbym wogóle nie wymieniać radiatorów bo i tak są zbyt małe. Najwyżej niższe ale o większej powierzchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Możesz tak zrobić ale to muszą być 2 radiatorki, nie wolno mocować na jednym tranzystorów zasilanych z sieci 230V i prostowników do napięć dla kompa. :? Dlaczego? jak by była słaba izolacja nastąpi przebicie i z reguły po kompie (nie lubi tak wysokich napięć. :razz: ) a jeżeli masz jakieś zabawki podłączone do kompa (audio tv itp) to też mogą się sfajczyć. :zonk: Pomysł fajny, ale po zrobieniu sprawdz temperaturkę na radiatorkach po jakimś stresie zapodanym na kompika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poodel69 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Wiesz,kompik do jakiego to chcę zrobić to Dureń 900,więc niezbyt wymagający. Potrzebuję poprostu małego zasilacza, cel jest maksymalnie zmniejszyć, a blokują mnie chyba tylko radiatory... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...