Skocz do zawartości
Testus

Jaki Wiatrak Na Boczną Ścianę Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Po załozeniu do budy Radeona GTO Ultimate mam mały problem z grzaniem sie tego ustrojstwa

Mam stara bude Chiefteca z serii Dragon. Niestety buda ma miejsce tylko na wiatraki 80x80

Cenie sobie zarówno wydajajnośc jak i ciszę. Zastanawiam się czy na nadmuch na kartę dać 120 czy 92

oczywiscie Fandera. I tak muszę ciąc blache więc wszystko jedno. Tylko czy 12 nie zakłóci obiegu powietrza w budzie ?

Na procku siedzi Pentagram QVC-120, zasilacz Huntkey 420 (ze 12cm wiatrakiem)

Aha i czy sens jest ładowac Fandera do zasilacza ? Ten obecny oryginalny zwolniony FanMatem nie jest niestety wydajny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na tym radku masz pasywne chlodzenie?? :blink: ja bym Ci proponowal zrobienie chlodzonka ktore zajeloby ~2sloty pci. musialbys zrobic cos w rodzaju prostokata pustego w srodku np z pleksy :) taki box bez jednej scianki, mocujesz to do "sledzia" i w prostokacie wycinasz otwor na wentyl, mocujesz wentyl na tym prostokacie nad otworem i to wszystko umieszczasz pod grafa. powietrze jest wtedy zasysane z zew i daje nadmuch na rdzen karty. wiem, troche to zamotane :D jutro postaram sie to jakos narysowac to sobie zobaczysz. a z reszta cos takiego mozna kupic ale po co wydawac 40dychy skoro mozna zrobic samemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zalozeniu takiego fanderka 120 na scianke nie dosc ze bedzie wiac na grafe to jeszcze na procka

ano własnie więc zakładając fanderka 120 masz 2w1 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info, chyba tak zrobie ze zamontuje Fanderka 120

Zastanawia mnie tylko to czy taka wielka dziura w boku nie wpłynie

na wieksza głośnośc kompa ?

Mam dodatkowo wygluszona bude matami ale efekt tego

przy duzej dziurze z boku chyba sie zgubi :(

Wersja Ultimate ma pasywne chłodzenie ale podobno bardzo wydajne :D

Potwierdzam jest bardzo wydajne. Niestety przy maksymalnym wykorzystaniu

robi z kompa piekarnik. Stąd pomysł na boczny wiatrak

Udostępnij tę odpowiedź