Eskan Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Do rzeczy... Z racji przeprowadzki pożegnalem się z netem na starych śmieciach, a założyłem na nowych. U tego samego operatora (kablówka). W kompie nie było na 99% nic mieszane z ustawieniami odpowiedzialnymi za sieć. Zmieniła się tylko marka modemu. No i kwas. Net chodzi OK., Azureus juz nie. Pomimo, że statut pokazuje "Pobieranie" to jednak nic nie zasysa, czerwna mordka. Wysyłać tez nic nie wysyła. Macie jakiś pomysł? Oczywiście używam Azureusa tylko w celu przetestowania tego co zassam :D _________________ XPSP2, zapora wyłączona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 eee nie ma firewalla na sieci na port z ktorego korzysta azureus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Najprawdopodobniej mam poblokowane porty przez admina sieci, z których korzysta azureus lub też jestem za natem i nie mam publicznego ip :mur: Jak mogę uzyskać publiczne ip bez błagania admina sieci ? Prośba do Moderatora by przenieść topic do "Oprogramowanie sieciowe". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Najpierw spróbuj zmienić port w azureusie na inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Zmiana portu nic daje. Test natu na każdym wywala błąd. EDIT: Jednak mam publiczne IP. Azureus standardowo używa portów 6881 do 6889. Poprosiłem admina sieci by chociaż jeden mi przekierował. Zrobił to wiecej niż z jednym :D Azorek hula aż miło popatrzeć. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...