Skocz do zawartości
Azazel

athlon xp 1800+ - podkrecanie

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatku chcialem wszystkich przywitac - jak widac jestem nowy i od razu chce wyskoczyc z problemem.

No wiec posiadam Athlona 1800+ u ktorego odblokowalem mnoznik. Ustawiam na 12 i wszystko cacy. Problem zaczyna sie gdy ustawie na 12.5. Bawilem sie napieciami i nic z tego windowsy Xp wywalaly po zaladowaniu. Temperaturka jest w porzadku oscyluje miedzy 40 stopniami C. Ram mam 512 kingstone 333 mhz ustawione na 266 z cl ustawionym na 2.5 i normal i nic. Tak samo mialem problem gdy mnoznik byl na 11.5 - magistrala powyzej 145 ani rusz a nawet przy 145 system dziala niestabilnie. Mnoznik ustawiony na 12 i fsb na 138 - system ani rusz nawet monitor sie nie wlancza. Pozostaje tylko clear cmos. Wiem ze temat byl juz walkowany :oops: ale szukalem i akurat nie znalazlem zadnych konkretnych informacji co by pasowaly do mojego przypadku. Procek to palomino 0.18.

Za wszelkie sugestie bede wdzieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak już jesteśmy w tym temacie to sie wtrące (SORY) mam 1600+ chodzi mi na 1900+ stabilnie temperatura 27-32, u kumpla na K7S5A chodzi stabilnie na magistrali 166 a u mnie nie może, wiecie czego to przyczyna? a może poprostu gorsza płyta? i jagby ktos miał jakiegoś biosika do K7S6A to prosze o kontakt. Z góry dzięki za odpiski, i sory że sie wtrącam na ten temat ale jagbym założył nowy to by mnie opierd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperaturka jest w porzadku przy wlaczonym seti max 42 C. Sloty pci to raczej nie to bo wyjmowalem wszystko.

A moze ktos poradzic jak porzadnie ustawic vcore? Zalozmy ze chce poscic na 12X140, 145? Tak samo napiecie agp i ddr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...