Skocz do zawartości
Kimo

Synchronicznie Czy Asynchronicznie

Rekomendowane odpowiedzi

problem polega na tym że moja FBS jest taktowan 166Mhz(rdzeń Barton) a kości512MB są 200Mhz(400Mhz) a więc asynchronicznie jeśli zmieniam w biosie pamiątki na 166 to w everest pokazuje sapadek wydajności. Domyślam sie że powinienem zostawic pmięci tak jak chodzą fabrycznie. Aha planowałem dokupic kolejne 512MB czy lepiej wysupłac wiecej kasy i kupic 1GB 166(333)?Bedzie wogóle widac różnice i czy to sie opłaca???? THX za pomoc!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem polega na tym że moja FBS jest taktowan 166Mhz(rdzeń Barton) a kości512MB są 200Mhz(400Mhz) a więc asynchronicznie jeśli zmieniam w biosie pamiątki na 166 to w everest pokazuje sapadek wydajności. Domyślam sie że powinienem zostawic pmięci tak jak chodzą fabrycznie. Aha planowałem dokupic kolejne 512MB czy lepiej wysupłac wiecej kasy i kupic 1GB 166(333)?Bedzie wogóle widac różnice i czy to sie opłaca???? THX za pomoc!! :D

a proc nie wyrabia na fsb 200? daj mu papu zobaczymy co powie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak działa dobrze i wydajnie na asynchro to tak zaostaw. im więcej ramu tym lepiej, więc jak masz więcej kasy dokup kośc 1gb, ale nie 333 tylko 400. różnice wydajności zauważysz najbardziej w wymagających gracch typu BF2, FEAR itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi