blondon Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam wielgachny problemos! Otoz może ktoś z Was wie jak zainstalowac windowsa Me po Windowsem Xp zważywszy, Ze nie ma DOSa a dyskietka startowa dostepna w sieci zajmuje 4MB :o ??? Na dodatek, historia niebywala, mam nowy dysk ktory jest zainstalowany w systemie a nie widac go w Biosie ?:o ???? Jak widzicie problem jest nieslychany i nie wiem jak sobie z nim poradzic???!!!! Prosze o HELP !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 blondon zanim zalozysz temat zobacz czy juz niema identycznego, i czy czasem ten identyczny niebyl zalozony paree godzin wczesniej, korzystaj z opcji szukaj, jest to ogromniasta encyklopedia. Jako ze to twoj pierwszy pozt sproboje Ci pomoc. Jak najpierw zaisntalujesz xp nastepnie me, bądź 98, to domyslnie będzie ci startowal me/98, w biose ustaw, zeby bootowalo z cd roma, wloz do napedu plytke z xp, niech uruchomi sie instalator, instalator wykryje ze jest windows, wybierz konsole odzyskiwania, jako komende wpisz "fixmbr" jezeli to zadziala to loos, jezeli nie, powtorz botowanie z cd xp, ale tymrazem wybierz automatyzna naprawe, to juz pomoze na 10000%. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 dyskietke startowa wez od wina 98..... jezeli pod dosem Ci nie widzi dysku to masz go na 99% na standardzie ntfs.... zmien go na fat32 i bedzie ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 jezeli pod dosem Ci nie widzi dysku to masz go na 99% na standardzie ntfsPod BIOSem a nie pod Dosem. IMHO napewno coś jest nie teges ;) Ale ostatnio OS coraz mniej korzystają z BIOSu vide podłączanie HDD w czasie pracy kompa z XP (mnie sie udaje,ale tylko jeśli dysk jest sam na taśmie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...