Skocz do zawartości
jojoro

Obudowy chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Chieftc robi jakies obudowy z wyjmowanym 'blatem' pod płytę główną?

Czy jest duo miejsca między tylną ścianka obudowy a płytą głąwną (chciałem wyciszyć obudowę gąbką). Z czego są wykonane te obudowy (plastik, stal, aluminium)... czy całość jest wykonana z jednego materiału czy np. boki aluminiowe a przód plastikowy...

Generalnie zaley mi n dobrym przepływie powietrza, łatwym dostępie do dysków, pamięci... duzo miejsca przy sciankach (będę wyciszal matami/gąbką)

Czy te zasilacze montowane w Big Towerach z serii Dragon są dobre? Moze lepiej szukać Obudowy bez zasilki i dokupic jakiegoś enlighta? (Dobry zasilacz == trzyma napięcia + _jest cichy_)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwiedzałem już te strony i zadaję te pytania dlatego, że nie ma tam tych informacji których szukam. Może jest tu na forum jakiś użytkownik obudowy tego producenta, który mógłby odpowiedzieć mi na te kilka drobiazgowych pytań?

Zresztą opisom ze stron sklepowych/producenta raczej nie ufam (wiadomo - każda sroka swój ogonek chwali)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwiedzałem już te strony i zadaję te pytania dlatego, że nie ma tam tych informacji których szukam.  Może jest tu na forum jakiś użytkownik obudowy tego producenta, który mógłby odpowiedzieć mi na te kilka drobiazgowych pytań?

Zresztą opisom ze stron sklepowych/producenta raczej nie ufam (wiadomo - każda sroka swój ogonek chwali)

Zagadaj do kolegi Holmana, maja juz jakis czas i nawet zdazyl niezle ja zmodowac, powinien ci odpowiedziec na twoje pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Big Tower DA-01BD zasilacz jest cichy (niesłyszalny 1300rpm i zimny!) i dobrze trzyma napięcia Chieftec robi budy ze stali bądź aluminium jednak przód jest wykonany z dobrej jakości plastiku reszta jest albo ze stali albo aluminium Dostęp do wszystkich napędów i dysków jest świetny A przepływ powietrza jest wprost wyborny u mnie 5 sunonów 80mm i zalman 90mm i w budzie nie ma wogule ciepłego powietrza. w tej chwili na P4 2,66 mam 30 stopni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...