Skocz do zawartości
Jaro830628

Restary Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

podczas gry w Callof duty 2 komp mi sie restartuje ! wirusa nie mam zrobilem format wszystkich partycji!

nawet na standardowych ustawieniach sie restartuje lub błąd wyskakuje jeszcze nie sprawdzalem na innych grach ale pewnie bedzie to samo za pare godzin sprawdze jak wróce z pracy! nic nie było zmieniane w konfigu! pierwszy raz błąd wyskoczył mi przy uruchamianiu kompa ze jest uszkodzony plik w wondows\system32\config

chyba taka była ścieżka. i komp nie chcaił wstac bo uszkodzony był jakiś plik!potem zrobilem formata i potem znów sie plik uszkodzil! a potem po kolejnym chyba 3 formacie zacząl sie resetowac w grach! prosze o pomoc szukajka mi nie pomogła!

Edytowane przez Jaro830628

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk jest OK! do chipsetu nie instalowalem! wczesniej wszystko grało bez nich!poprostu pewnego ranka kapa! do grafy instaluje omega 2671

mam jeszcze dwa pytanka!jak sprawdzic czy ram chodzi w dualu cpu-z pokazuje ze jest channels dual co sądze ze jest błędem

i jeszcze jak zmienic date modyfikacji w pliku bios z rozszerzeniem .rom chodzi mi oto ze mam wersje beta która nawwet procesor mi błedenie wykrywa a nie moge ją updetowac na starszą z pod windy wiec chce zmienic date starszej na nowszą i powinno sie dac !mam nadzieje ze mnie wszyscy zrozumieli dzieki jeszcze raz ! i zaraz wgram stery do chipsetu

Edytowane przez Jaro830628

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wgralem stery do chipsetu i juz sie podczas gry nie resetował ale jak kompa wyłączyłem popołudniu to wieczorem po włączeniu wystąpił błąd\windows\system32\config\system ze nie można uruchomić systemu windows ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony

zeby odpalic Xp z cd i wcisnąć "r" i przystąpić do naprawyi musialem znowu system stawiac kolejny chyba 5 raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze nieraz tak bywa!jednak moim zdaniem nie jest to wina ani biosu ani sterów! teraz mam winxp bez SP i jak narazie wszystko działa bez zarzutu na tym samym biosie i sterach co wczesniej odpukać!poczekam jeszcze na nowsza ver bios dla swietego spokoju wgram sprawdzoną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp mi sie nie przegrzewa! nie ma takiej moliwości buda jest dobrze wentylowana i mójego proca nie da sie na tyle podkrecic zeby sie na tym chłodzeniu przegrzał! wygląda na to jesdnak ze to dysk nawala ! w chcdisk podczas skanowanie twardziela jakies sektorybyły nie dootwarcia i teraz chce to jakoś zdjagnozowac programem ale nie moge odnaleźć odpowiedzniego!

moze jakas porada co do programu sprawdzającego twardziela bo wygląda ze ma bady! i jeszcze pytanko czy to gwarancja uwzgladnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

użyłem HDD regeneratora 1.41 odpaliłem go z dyskietki i sprawdził mi pierwsze4gb dysku bo na wiecej nie mailem czasu i wykrył 8mb bad sektorów które przywrócił jutro zprawdze cały dysk ale widze ze dysk lepiej przechodzi sprawdzanie chkdiskiemjakies syfy juz nie wyskakują! i teraz wazne pytanie !! na ile jest trwałe takie naprawianie hdd regeneratorem?? czy po szybkim formacie bad sektory będą znów widoczne czy tylko po zwykłym gruntownym! a moze to jest solidna naprawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm masz podobne objawy do moich (chodzi mi o te bledy co ci windowsy pokazuje w tym dymku). Ja na bank mam cos z HDD bo glupi okno mialem otwarte przez noc (tak tak jak bylo -30 stopni lol) i jak wstalem odrazu kompa wlaczylem. Zaczal buczec itp i lipnie chodzi. Moze to byc powod scinek np. w fear? mam 1 gb ramu mysle ze do srednich detali wystarcza, a scina sie troche (moze przez dysk wlasnie...).

Aha i czy przez dysk moga wystepowac bledy w grafice np. paski poziome szare?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym o to co wczesniej pytałem i nie otrzymałem odpowiedzi to regenerator jest dobry w moim przypadku na 2-3dni i znowu błąd krytyczny !!

przejechałem znowu tym programem dysk to jest jakies 8 godzin i pewnie bedzie działał sprawnie dysk znowu jakies 3 dni i rpsze o odpowiedz na pytanie we wczesniejszym poscie moge taki dysk oddac w ramach reklamacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi