leo20 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Witam Mam zamiar podkręcić swój komp i mam w związku z tym kilka pytań :) Mój sprzęt: -Athlon XP 1600+ -Soltek SL-75 KAV -512 MB RAM (Hynix) -Radek 8500 (chyba no name) -SB Live! 5.1 Próbowałem cyknąć Athlona na magistrali, ale wyciąga tylko 144 MHz :( Nie jest to wina grafy, bo na Leadtek GF2 Ti było to samo. Czy jest możliwość, że natrafiłem na procka "niekręcącego" się? Czy jest sens odblokowywać mnożnik? I jeszcze jedno w BIOS'ie nie znalazłem funkcji zmiany mnożnika. Sądzę jednak, że mnożnik da się zmienić, tylko jak!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Kurde, trochę samodzielności. Popatrz na FAQ poszukaj, na 100% znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo20 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Niestety, ale nic nie znalazłem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie wiem czy sie smiac czy plakac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo20 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie wiem czy sie smiac czy plakac...To odpowiedz jak jesteś taki mądry. Co ty Se myślisz, że ja te pytania sobie tak dla zabawy wstawiłem :?: Może dla ciebie to jest banał, ale to mnie naprawdę bardzo nurtuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie wiem czy sie smiac czy plakac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie chodzilo mi o to ze sie z ciebie smieje ze nie umiesz ale o tym juz bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo20 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie wiedze żadnych przeciwwskazań żebyś umieścił linka... A zresztą ja też bym mógł się z ciebie śmiać, bo chyba nie wiesz po co służy opcja "zmień" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Leo, naprawde bylo tego od cholery. Jak sie zmienia mnoznik ? Najpierw musisz go odblokowac (chyba ze masz wersje inzynieryjna w co watpie :P ). Jak odblokowac mnoznik na athlonie tez bylo od cholery. Jak najlepiej ustawic mnoznik i magistrale tez bylo od cholery. Jezeli uzyjesz opcji szukaj i nadal nic nie znajdziesz to wtedy Ci pomoge. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo20 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Kaeres, zauważ, że ja nie pytam jak odblokować mnożnik, tylko jak przestawić w BIOS'ie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Wlasnie do tego zmierzam. Najpierw musisz go odblokowac bo nie zmienisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Tak wiec IMHO SDRAMy ci wysiadają pamietam jak Ejmos (ehh stara gwradia ...) kupił Kingstony i na 142mhz nie chciały chodzić. Spróbuj ustawić na CL3 i kręć. Ps. Mam nadzieje że nie kręcisz RedStormem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Kaeres, zauważ, że ja nie pytam jak odblokować mnożnik, tylko jak przestawić w BIOS'ie.www.exoc.glt.pl masz ładnie opisane odblokowywanie w artykułach ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo20 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Dzięki za konkretną odpowiedz, ale [gluteus maximus] mam ustawione na CL3 :( A RedStorm mi wyciąga na 140MHz (N/C). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Czy jest możliwość, że natrafiłem na procka "niekręcącego" się?quote] Wszystkie procki sie kreco tylko ze niektore lepiej niektore gozej. Mozna to poznać po serii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Mnożnik na tym Solteku zmienia się za pomocą Dip Switchy umieszczonych na płycie głownej. Więc jeśli masz już odblokowany mnożnik to otwierasz bude i zmieniasz na jaki ci się podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...