Dziarsky Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Załóżmy, że mój laptop nie posiada na stałe napędu cd-rom (i nie wnikamy dlaczego). Mam na takim komputerze czysty dysk i chce wrzucić jakoś windows. Jedyna możliwość to dołączenie pendrive'a (bo zewnętrznego napędu cd nie posiadam). Czy jest możliwe ruszenie instalacji systemu z dysku pendrive gdy będą tam pliki instalatora WinXp ? Musze wiedzieć dwie rzeczy: 1. Czy podczas startu komputera bios wykrywa taki pendrive jako zasadniczy dysk ? 2. Czy skopiowanie u kogoś zawartości płyty instalacyjnej WinXP na pendrive pozowli uruchomić z tego nośnika instalator podczas startu komputera? Dzięki za jakieś wskazówki i wyjaśnienia. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Dziarsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 z tego co wiem i u siebie widziałem (ale nie na laptopie) to mój BIOS potrafi bootwać z dysku flash (w moim przypadku 512MB) pod USB. nie wiem jak to wygląda i czy w ogóle działa na laptopie, ale co za problem spróbować?? najwyżej się nie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) jeżeli BIOS obsługuje start systemu z urządzeń masowych USB, będzie możliwe problem może być z zapisaniem zawartości płyty CD tak aby można było automatycznie wystartować instalator Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziarsky Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Problem w tym, że tak naprawdę planuje zakup laptopa bez napędów i dlatego pytam o ten pendrv :) Co do wątpliwości czy instalator ruszy z pendriva - może do instalatora wrzucić pliki klasycznej dyskietki startowej i ręcznie odpalić setup.exe. Czy w WinXp da się tak zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...