Skocz do zawartości
ciaptak

Program Do Ustawien Wentylatorka

Rekomendowane odpowiedzi

SpeedFan pozwala kontrolować prędkości wentylatorów pod warunkiem, że płyta główna obsługuje taką funckję.

Uwaga!

1. Nie polecamy programu początkującym użytkownikom!

2. Listę obsługiwanego sprzętu można znaleźć pod adresem www.almico.com/forumindex.php.

Pod ww linkiem jest lista płyt które wiadomo, że będą mogły zmieniać obroty wiatraków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpeedFan pozwala kontrolować prędkości wentylatorów pod warunkiem, że płyta główna obsługuje taką funckję.

Pod ww linkiem jest lista płyt które wiadomo, że będą mogły zmieniać obroty wiatraków.

poczytalem helpa i juz jarze, tylko mam problem. nie moge tam nic robic... moja plyta chyba nie obsluguje takich rzeczy( ale az mi sie wierzyc nie chce) :angry: abo ne umiem tego ustawic

jak wlaczam program klikam na ustawienia i wentylator to tam nic nie ma, nie wyswietla zadnych :angry:

podobnie sprawa ma sie z RM Clock, jak to ustawic zeby bylo okej???

Edytowane przez ciaptak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz plytę główną? Jest na liście obsługiwanych?

Pracę jakiego wentylatora chcesz monitorować? Aby zmierzyć prędkość wentyla musi być on zasilany złączem 3-kabelkowym, jak Twój wentyl ma 2 kabelki to nie zmierzysz prędkości z jaką się kręci.

Jeżeli ze Speedfanem sobie nie możesz poradzić to sprawdź czy producent Twojego sprzętuj nie oferuje jakiegoś oprogramowania do monitoringu pracy kompa.

Edit.

Na forum silentpcreview jest mały opis konfiguracji speedfana:

http://forums.silentpcreview.com/viewtopic.php?t=24846

Edit2.

Właśnie się zorientowałem, że sprawa dotyczy Laptopa :mur: więc to z kabelkami raczej ciężko będzie sprawdzić, sorry za zamieszanie.

Edytowane przez samm-ur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi