ryto Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakiego programu używacie do konwersji divX do DVD. Program taki musi mieć możliwość dodania napisów z polskimi znakami! Na rynku jest sporo takich programów, najbardziej znane to: * DVD Lab Pro, * DVD2SVCD, * AVI2DVD, * DIKO * NeroVisionExpress (ale ten nie ma chyba mozliwości dodania napisów, a szkoda), * WinAvi Video Converter Który z nich wybrać? Z którym jest najmniej kłopotów, tzn plik wynikowy (dvd) jest zazwyczaj dobry, czyli nie ma problemow z przesunietym dźwiękiem czy napisami? Dodam jeszcze, że dla mnie najważniejsza jest jakość, a nie szybkość konwersji! Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 DivXtoDVD+Subtitle Workshop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Używam DIKO oraz The FilmMachine - oba korzystają z enkodera CCE (Cinema Craft Encoder), który daje najlepszy efekt jeżeli chodzi o jakość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja stosuje nastepujacy zestaw: 1. DVD2SVCD + Cinema Craft Encoder 2.67 Z tym ze odznaczam opcje robienia obrazu dvd, potrzebuje samo rozkodowane video i audio 2.Subtitle workshop do poprawek i zrobienia napisow w wersji Subrip (srt) 3.DVDLab Pro sklad, menu, kompilacja 4.Cokolwiek do wypalenia Mozna co prawda zrobic wszystko np. DVD2SVCD, ale w DVDLab Pro mam duzo wiecej opcji i mozliwosci, poza tym czesto przerabiam seriale i moge sobie zrobic ladne menu z linkami do odcinkow + krotkie streszczenie odcinka, ewentualne dodatki itp.Poczatkowo DVDLab moze przyprawiac o bol glowy iloscia opcji i obsluga ale po krotkim zaznajomieniu pokazuje pazurki :) i pozwala na zrobienie naprawde wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...