Skocz do zawartości
ryto

Konwersja Avi Do Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakiego programu używacie do konwersji divX do DVD. Program taki musi mieć możliwość dodania napisów z polskimi znakami!

Na rynku jest sporo takich programów, najbardziej znane to:

* DVD Lab Pro,

* DVD2SVCD,

* AVI2DVD,

* DIKO

* NeroVisionExpress (ale ten nie ma chyba mozliwości dodania napisów, a szkoda),

* WinAvi Video Converter

Który z nich wybrać? Z którym jest najmniej kłopotów, tzn plik wynikowy (dvd) jest zazwyczaj dobry, czyli nie ma problemow z przesunietym dźwiękiem czy napisami?

Dodam jeszcze, że dla mnie najważniejsza jest jakość, a nie szybkość konwersji!

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja stosuje nastepujacy zestaw:

1. DVD2SVCD + Cinema Craft Encoder 2.67

Z tym ze odznaczam opcje robienia obrazu dvd, potrzebuje samo rozkodowane video i audio

2.Subtitle workshop

do poprawek i zrobienia napisow w wersji Subrip (srt)

3.DVDLab Pro

sklad, menu, kompilacja

4.Cokolwiek do wypalenia

Mozna co prawda zrobic wszystko np. DVD2SVCD, ale w DVDLab Pro mam duzo wiecej opcji i mozliwosci, poza tym czesto przerabiam seriale i moge sobie zrobic ladne menu z linkami do odcinkow + krotkie streszczenie odcinka, ewentualne dodatki itp.Poczatkowo DVDLab moze przyprawiac o bol glowy iloscia opcji i obsluga ale po krotkim zaznajomieniu pokazuje pazurki :) i pozwala na zrobienie naprawde wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi