Skocz do zawartości
Gość _oC_

Irc Error

Rekomendowane odpowiedzi

•10:49PM• -194.150.120.224- *** Looking up your hostname

-

•10:49PM• -194.150.120.224- *** Checking Ident

-

•10:49PM• -194.150.120.224- *** Couldn't look up your hostname

-

Your username is invalid.

Connect with your real username, in lowercase.

If your mail address were foo@bar.com, your username would be foo.

Z jakim kanalem bym sie nie chcial polaczyc taki mam blad, szukalem na !google ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Your username is invalid.

Connect with your real username, in lowercase.

If your mail address were foo@bar.com, your username would be foo.

Z jakim kanalem bym sie nie chcial polaczyc taki mam blad, szukalem na !google ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi...

Zacznijmy od tego, ze z kanalami nie mozna sie laczyc. Na kanaly mozna wchodzic, ale najpierw musisz polaczyc sie z serwerem IRC. Problem na ktory trafiles jest banalny i zuplenie niepotrzebnie szukales na google, bo odpowiedz jest w twoim poscie. Nawet ja pogrubiles. Masz nieprawidlowy username/user_name/ident (kwestia roznego nazewnictwa w zaleznosci od klienta jakiego uzywasz). W przypadku mIRCa poszukaj username'a tam, gdzie wpisywales swoj nick i alternatywny nick i wpisz poprawny. username powinien byl pisany malymi literami, nie zaczynac sie od zadnych dziwnych znakow typu kreski czy myslniki, nie zawierac @ (jak w przykladzie podanym przez ciebie) i miec do 9 znakow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co Ty myslisz? Uzywam NWNK, wszystkie mutacje to sa praktycznie mutacje mirca, zeby wejsc na kanal musze sie najpierw z nim polaczyc, mam nazwe usera taka jak na tweak.pl czyli _oC_, wiele razy wbijalem na kanaly i nie bylo problemow... Ten przyklad ktory ja podalem to jest adres e-mail :blink:

Dodam, ze teraz jakabym nie dal nazwe usera i tych innych to i tak nie polaczy ech B)

NiEAKTULANE, wystarczylo dopisac e-mail jeszcze raz ;/

Edytowane przez _oC_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi