piotrek69 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Moj problem polega na tym, ze wgralem do plyty ausus a7nx8-vm/400 (bios AMI ver. 1004) bios 1009 od plyty a7nx8-vm (do vm/400 najnowszy jest chyba 1004). Komp sie wlacza, pokazuje mi predkosc procka 1.25Ghz (mam athlona XP 2000 wiec wczesniej pokazywalo mi 1666 Mhz), sprawdza podpiete IDE, kontroler USB po czym staje i sie nie da nic robic. Mozna bez problemu wejsc do bios'u i zmieniac w nim rozne ustawienia. Na stronie asus'a wyczytalerm ze plyta ta umozliwia aktualizacje bios'u z bez udzialu programow DOS'owych - z poziomu "bios'u".W biosie jest taka opcja jak "Force BIOS/Keep current" i jej opis mowi , ze mozna zaladowac ROM'a (z dyskietki chyba), tylko nie mam pojecia jak sie to robi a nie moge tego nigdzie znalezc. Z gory dziekuje za kazda rade. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) skoro sie wlacza to wszystko jest ok w biosie sie przestawila magistrala na 100 (mnoznik masz 12,5), zmien na 133. poustawiaj jeszcze wszystkie opcje w biosie tak jak miales wczesniej (teraz sa defaultowe) Edytowane 16 Stycznia 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Asus A7n8x/-x/-e/-deluxe-porady Problemy - tam zajrzyj, tam zapytaj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek69 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Dzieki za informacje. Wyczytalem, ze trzeba na dyskietke wgrac bios do wybranego modelu pod nazwa A7N8X-VM.ROM i przy starcie wcisnac ALT+F2 a reszta sie doslownie sama zrobi. Tak tez zrobilem i wszystko dziala - mam wgrany wlasniwy bios. Jeszcze raz dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek427 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 witam mógł byś mi wysłać bios na emaila szczurek427@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek69 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 witam mógł byś mi wysłać bios na emaila szczurek427@wp.pl Czesc! Odpisalem Ci juz na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...