Skocz do zawartości
Bo$s

Jak Wyciszyć Sanki Hdd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś jakiś dobry sposób na wyciszenie sanek HDD ? Te sanki to fajny pomysł, ale dysk w nich "pierdzi" (ruchy głowicy), a w niektórych budach (niektóre Chiefteci) wpada w rezonans. Jest jakiś dobry sposób, aby go wyciszyć ? W jednym z tematów czytałem, żeby podłożyć gąbke, ale nie wiem czy między sanki a HDD, czy między sanki a obudowe. A moze jakis inny sposob ? Od razu mowie, ze probowalem sposobu z 5,25 i dyskiem na gabce, ale dysk sie grzeje. Sposobu ze sznurowkami tez probowalem i u mnie dysk wpadal wtedy w straszny rezonans, cala buda z biurkiem byla jednym wielkim glosnikiem niskotonowym :/ :mur: chodzi mi o wyciszenie dysku w sankach, a nie o przelozenie go ;)

EDIT: znalazłem takiego linka: http://www.silenthardware.de/forum/index.php?showtopic=6168

Niestety jest on po niemiecku, czyli w języku kompletnie dla mnie nie zrozumiałym :P Nie wiem po co są zaznaczone te czerwone linie na jednej z fotek.. Mógłby ktoś wytłumaczyć ?

Edytowane przez Bo$s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze nawet dysk masz taki jak ja ;)

Dołączona grafika

i po problemie,, po kilku h ostrej defragmentacji dysk ma max 39*c,, takie to zalety samsungów :D D

tak to wyglada z boku

Dołączona grafika

z przodu, żeby dysk nie dotykał blachy - jest naklejony kawałek gąbki

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi