Bo$s Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Ma ktoś jakiś dobry sposób na wyciszenie sanek HDD ? Te sanki to fajny pomysł, ale dysk w nich "pierdzi" (ruchy głowicy), a w niektórych budach (niektóre Chiefteci) wpada w rezonans. Jest jakiś dobry sposób, aby go wyciszyć ? W jednym z tematów czytałem, żeby podłożyć gąbke, ale nie wiem czy między sanki a HDD, czy między sanki a obudowe. A moze jakis inny sposob ? Od razu mowie, ze probowalem sposobu z 5,25 i dyskiem na gabce, ale dysk sie grzeje. Sposobu ze sznurowkami tez probowalem i u mnie dysk wpadal wtedy w straszny rezonans, cala buda z biurkiem byla jednym wielkim glosnikiem niskotonowym :/ :mur: chodzi mi o wyciszenie dysku w sankach, a nie o przelozenie go ;) EDIT: znalazłem takiego linka: http://www.silenthardware.de/forum/index.php?showtopic=6168 Niestety jest on po niemiecku, czyli w języku kompletnie dla mnie nie zrozumiałym :P Nie wiem po co są zaznaczone te czerwone linie na jednej z fotek.. Mógłby ktoś wytłumaczyć ? Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Bo$s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 rozumiem, że nikt tutaj nie zna niemieckiego na tyle, żeby mi to streścić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) widze ze nawet dysk masz taki jak ja ;) i po problemie,, po kilku h ostrej defragmentacji dysk ma max 39*c,, takie to zalety samsungów :D D tak to wyglada z boku z przodu, żeby dysk nie dotykał blachy - jest naklejony kawałek gąbki Edytowane 18 Stycznia 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 tak myslalem nad tym, ale wolalbym miec dysk w tych sankach jednak.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...