zółtodziób Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 A więc tak : miałem 256 ramu DDR 400 (niewiem jakiej firmy), bo jakimś czasie dokupiłem 512 ddr 400 elixira i wszystko jest git tylko jak wyłącze kompa i odpale od nowa, pokazuje mi że mam tylko 256 ramu i wyskakuje mi komunikat że niemozna załadować bibliotek dll do uruchomienia windy, po kilku restartach znowu mi pokazuje 767 ramu. Co mam zrobić żeby niemieć tego problemu ? ( zmieniałem na różne usatwienia pamięci auto, by spd i na kazdym jest to samo ), jest może jakaś komenda w biosie żeby mi zliczało pamięc za każdym uruchomieniu kompa ? ? (normalnie mi niezlicza tylko odrazu pokazuje 256). A jak włoże po tym błędzie same 512 ramu , komp wogóle się niewłącza). Aha raz mi się udało podpiąć same 512 ramu i zaskoczyło ale po następnym resecie niemogłem uruchomić kompa, a jak podpiołem 256 to zaskoczyło. Robiłem resety Cmosu i nic, sprawdzałem na stronce gigabyte [mam płyte gigabyte k7 triton GA-7N400S-L ] i też nic tam niepiszę. W opcjach Bios-u mam tylko opcję do podkręcania pamięci . Pomóżcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam. Sprawdził bym te pamiątki w innym kompie, ale wydaje mi się że Elixir jest coś nie chalo. Prawdopodobnie sypie błędami. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE'83 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 niskopoziomowy tester - memtest86+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...