NFS Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam Mam następujący problem: Po jakimś czasie grania w gry np: CS.S , NFS.MW wydajnosc k.graficznej strasznie spada a na pulpicie pojawia sie ostrzezenie ze karta dostaje za malo pradu totez musi obnizyc swa wydajnosc... pojawia mi sie to od dluzszego czasu....Dodam ze zawsze w wymagajacych grach, choc czasem wyskoczy takze podczas zwyklej pracy... Co moze byc tego przyczyna ... Zasliacz to chieftec 360... Moze warto dodac ze wnetrze obudowy jest dosc cieple, obudowa ( thermaltake damier V5000D) choc przeplyw powietrza jest dosc dobry , temp proca norm 36'C ,podczas gier ok 50 'C Komp: PIV 3 Ghz , 512 ram, 120 gb, FX 5900... Moze dobry rozwiazaniem bylby zakup np: Tagana 480 W, tak dla swietego spokoju :P... nie chcial bym ktoregos dnia zastac cos spalonego ... Z góry thx na rady i odpowiedz :D Pozdrawiam PS: niedlugo planuja kupic Gf 6600 GT i 1 gb ramu... co z zasilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Stawiam na zasiłkę ale dla pewności zapuść speedfana i zrób loga w stresie, nie znamy napięć. Co do Taganika POLECAM. :rolleyes: Pociągnie mocniejszą rozbudowę kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a spróbuj od kumpla zasilacz porzyczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Stawiam na zasiłkę ale dla pewności zapuść speedfana i zrób loga w stresie, nie znamy napięć. Co do Taganika POLECAM. :rolleyes: Pociągnie mocniejszą rozbudowę kompa. W szczególnosci gdy takie programy podają naprawde dobre odczyty napięc i temp.. Najlepiej jak byś pomierzył miernikiem wtedy byś miał pogląd co i jak. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ludzie czy każdy uczestnik tego forum musi posiadać miernik. Jest sporo ludzi co po odpowiedzi że zasilacz do wymiany np: codegen wymieni i zapomni o jakiś pomiarach. Obeznany z tematem będzie wiedział chociażby po nagłych skokach napięć że zasiłka nie wyrabia. Koniecznie chciałbym zobaczyć wykonane pomiary przez osobnika który ma miernik po raz pierwszy w dłoniach. Wiem że programy przekłamują i to dość sporo ale na pierwszy ogień jednak proponuje sprawdzenie zgrubne. Czytając posty w stylu komp się wiesza itp. to zawsze w pierwszym podejściu szukam typu zasilacza. ps. A pisanie że miernik powinien mieć każdy kto ma kompa to ja idę i zaraz kupie sobie stetoskop strzykawkę i igłę lekarską bo mam w domu lekarstwa. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 nieno ale bez jaj jak sie kupuje zasilacz za 250/300zl itd. to ja sie dziwie jak mozna niesprawdzic napiecia miernikiem podczas obciazenia do tego nietrzeba od razu kupowac multimetra mozna pozyczyc ;chyba to niejest problem ?? a pomiary programowe to sluza glownie do sprawdzania wachan na poszczegolnych liniach jakie masz w danym momencie najlepiej podczas stresu(sprawdzac) i wtedy jak masz duze wachania/skoki napiec to obowiazkiem jest sprawdzenie to multimetrem i dopiero wtedy dokonujemy naprawy/wymiane zasilacza jak szwankuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...