fr33d Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Problem następujący: mam neo+ 640 sygnał odbiera router 8 portowy z modemem adsl cnet singlepoint (dokladniej nazwy nie znam bo nie stoi u mnie) Do tego modemu podłączony jest notebook z winxp pro i switch (na długim kablu) request 8 portowy rs-08. Do switcha podpiete są dwa kompy winxp pro bez sp.. i win98 Po podłączeniu wszystko działało dobrze aż do momentu restartu kompa za switchem (win xp) i póżniej zaczynają się same problemy. Zrywa także połączenie jak sie notebook do sieci loguje Restarty routera pomagały o tyle że znowu net działał na jakiś czas (prawdopodobnie do restartu któregoś z kompów). Teraz już przestała świecić diodka z adsl i nie mogę nawiązac połączenia z routerem przez www (10.0.0.2) na routerze jest stary firmware. Po podłaczeniu sagema od neostrady odbiera sygnał. Czy router jest popsuty? Czy coś źle skonfigurowane? (maski. dns..) nie znam sie za bardzo :/ Przez co może byc taki stan rzeczy.. Proszę o pomoc i z góry dziękuje!!! [edit] aha dodam jeszcze, ze kable ktore kupilem aby podlaczyc do switcha, sa roznie zacisniete (kabelki w roznej kolejnosci), nie wiem czy to ma jakis wplyw, bo siec miedzy tymi dwoma kompami dziala bez problemow. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez fr33d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nowy firmware maskarada wylaczenie DHCP moze pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr33d Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Teraz już przestała świecić diodka z adsl i nie mogę nawiązac połączenia z routerem przez www (10.0.0.2) na routerze jest stary firmware. no nie moge dac update firmware bo nie moge polaczyc z routerem, ale jak bedzie taka okazja to to zrobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 co to znaczy roznie polaczone? sa na krzyz 13,26 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr33d Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 jest tak: komputer1 -> switch (1. zacisk) bialo-pom. / pom. / bialo-ziel. / nieb. / bialo-nieb. / ziel / bialo-braz / braz (2. zacisk) bialo-ziel. / ziel / bialo-pom. / nieb / bialo-nieb / pom / bialo-braz / braz komputer2 -> switch (1. zacisk) bialo-ziel / nieb / bialo-pom / ziel / bialo-nieb / pom / bialo-braz / braz (2. zacisk) bialo-pom / pom / bialo-ziel / ziel / bialo-nieb / nieb / bialo-braz / braz modem -> switch (zacisk po stronie switcha) bialo-pom / pom / bialo-ziel / nieb / bialo-nieb / ziel / bialo-braz / braz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...