lopik_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Naszło mnie takie coś :wink: Jak daje "właściwości -> nowy... -> dokument tekstowy" to utworzy sie plik txt z nazwą domyślną "Nowy dokument tekstowy" a ja jestem ciekaw czy można tą domyślną nazwę zmienić Smile np. na "plik" "info" czy jakoś dowolnie ? Wiecie coś na ten temat ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Naszło mnie takie coś :wink: Jak daje "właściwości -> nowy... -> dokument tekstowy" to utworzy sie plik txt z nazwą domyślną "Nowy dokument tekstowy" a ja jestem ciekaw czy można tą domyślną nazwę zmienić Smile np. na "plik" "info" czy jakoś dowolnie ? Wiecie coś na ten temat ?? :D Witam Ta (domyślna) nazwa nowego dokumentu składa się z dwóch członów „Nowy” (bo tworzysz nowy dokument z menu Nowy) oraz „Dokument tekstowy” (bo taki tworzysz), aby zmienić ten drugi człon nazwy wejdź do rejestru i w kluczu [HKEY_CLASSES_ROOT\txtfile] @="Dokument tekstowy" edytuj wartość i zmień tekst na jakikolwiek. Może być konieczny restart systemu Zapewne pierwszy człon także można zmienić ale nie chce mi się bawić. Pozdro Edytowane 17 Stycznia 2006 przez ilubek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ilubek wielkie dzięki działa :D a jak bedziesz sie nudził to poszukaj tego: "nowy" :wink: dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ilubek wielkie dzięki działa :D a jak bedziesz sie nudził to poszukaj tego: "nowy" :wink: dzięki!!! Witam Myślisz, że jak ja dotarłem do tego klucza? Edytowałem rejestr: Start -> Uruchom -> regedit.exe dałem na wyszukiwanie „Dokument tekstowy” i znalazło mi klucz Jeszcze mała zmiana wpisu na próbę i sprawdzenie czy to jest to. Jak się nudzisz daj mu na wyszukiwanie „Nowy” (troszkę tego jest), zrób kopię całego rejestru i baw się aż znajdziesz te właściwe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No oki w sumie masz racje. ;) Ja pierwsze dałem do szukania "Nowy dokument" i nic nei znalazł, ale okej dam teraz tylko "Nowy" i zobacze :) No i znalazł, tylko ze ja nie wiem które to, bo chyba każdy wpis "nowy" sie odnsi do osobnego dokumentu np. "nowy dokument tekstowy", "Nowy dokument Word" itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...