mkwd40 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam! Zainstalowałem sobie suse linux 10 i mam problem z dzwiękiem. Słucham sobie muzy na amaroK, dzwięk jest ustawiony zawsze na połowe w mikserze a w programie na full, Gdy w mikserze ustawie go na max to gra, ale gdy przełącze na inną piosenke to spowrotem w mikserze scisza sie na połowe. Czy to jest standardowy błąd suse 10? Na necie szukałem i nic nie znalazłem na ten tenat. Czy moge ustawic jakos zeby mi sie nie przyciszało za kazdym razem?? Aha i xmms wogle nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ustaw odpowiednią głośność w alsamixer, a następnie: # alsactl storePowinno pomóc. Chyba że to problem z samym amarokiem, którego nie używam. Co znaczy, że xmms nie działa ? Nie ma dźwięku, program się nie uruchamia czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) poprostu xmms ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> sie ale jak próbuje dodac jakas muzyke do playlisty listy to nie nie dodaje. A jakiego programu do muzy ty uzywasz? amorK nie za bardzo mi sie podoba. A co do dzwieku to zapomiałem o czyms takim jak alsamixer, w nim jak ustawie to jest git. EDIT: Po ponownym uruchomieniu spowrotem ustawiło sie na srodek, gdzie sie wpisuje tą komende?? Bo wpisanie w konsoli nic nie daje Edytowane 18 Stycznia 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja używam Audacious (kontynuacja BMP). A alsamixer zapamięta ustawienia jak zrobisz to co pisałem wcześniej - w konsoli jako root wpiszesz alsactl store. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 ten programik co mi podałeś to sciągnełem w rpm, zainstalowałem i jak mam go tera uruchomić? wpiosuje w konsoli Audacious i sie nie uruchamia. Moze dlatego ze jest dla dystrybucje red hat?? Czy jest wersja dla suse10?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) wpiosuje w konsoli Audacious i sie nie uruchamia.Wpisz z małej litery - audacious. A czy jest paczka zrobions dla suse - nie wiem. Ja kompiluję sobie co jakiś czas z svn. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 nie znajduje komendy wcale, moze kts zna jakis inny fajny odtwarzacz, amarok wali strasdznie, zacina sie jak by procek był na max obciazony i czasem poszybsza tempo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 xmms, bmp, mp3blaster,mpg123,madplay jest tego w cholerę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 z Twoim sprzetem amaroK nie powinien stwarzac problemow. moze sprobuj sciagnac najnowsza wersje, a takze sprobuj zajrzec czasem do slownika polskiej ortografi bo robisz masakryczne bledy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...