Skocz do zawartości
petrumi

Problem Z Ghostem 2003 I Raid0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam system XP SP2 postawiony na RAID0 (striping) z dwóch dysków WD 160GB. Macierz jest podzielona na 20GB partycję podstawową i resztę na part. rozszerzoną i jednym duzym dyskiem logicznym. Na tak podzielonym dysku PATA zrobienie ghosta z pierwszej partycji na drugą, rozszerzoną nie stanowiło problemu. Jednak w tym przypadku ghost pod bootowaniu wywala komunikat : ABORT: 40207 , Invalid partition offset.

Oczywiście imagu nie można zrobić a na dodatek nie można powrócić do Windows.... czy reinstalka.

Pytałem gdzie indziej i podobno nie ma problemów z ghostowaniem z raida. Jednak nie u mnie.

Jak instaluje XP od nowa widzę stworzoną partycję ghosta (kilka MB). Znajduje sie ona pomiędzy pierwszą a drugą partycją z tego dysku

ps. na czas ghostowania inne dyski odłączyłem na wszelki wypadek.

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś mi poradził , żeby zbootować z hiren's boot 7.7 . Tam jest Ghost i nim spróbować. Ja jednak zrobię to jak będe miał więcej wolnego czasu bo jak się nie uda to znów sysa trzeba będzie reinstalować . Teraz na raidzie to szybciej ale ile można... :)

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi