petrumi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Mam system XP SP2 postawiony na RAID0 (striping) z dwóch dysków WD 160GB. Macierz jest podzielona na 20GB partycję podstawową i resztę na part. rozszerzoną i jednym duzym dyskiem logicznym. Na tak podzielonym dysku PATA zrobienie ghosta z pierwszej partycji na drugą, rozszerzoną nie stanowiło problemu. Jednak w tym przypadku ghost pod bootowaniu wywala komunikat : ABORT: 40207 , Invalid partition offset. Oczywiście imagu nie można zrobić a na dodatek nie można powrócić do Windows.... czy reinstalka. Pytałem gdzie indziej i podobno nie ma problemów z ghostowaniem z raida. Jednak nie u mnie. Jak instaluje XP od nowa widzę stworzoną partycję ghosta (kilka MB). Znajduje sie ona pomiędzy pierwszą a drugą partycją z tego dysku ps. na czas ghostowania inne dyski odłączyłem na wszelki wypadek. Edytowane 18 Stycznia 2006 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark'o Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Mam ten sam problem tylko u mnie jak odpale ghosta z płyty startowej to zamiast dwóch dysków widzi jeden.Jakim programem wykonać obraz na RAID 0 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Ktoś mi poradził , żeby zbootować z hiren's boot 7.7 . Tam jest Ghost i nim spróbować. Ja jednak zrobię to jak będe miał więcej wolnego czasu bo jak się nie uda to znów sysa trzeba będzie reinstalować . Teraz na raidzie to szybciej ale ile można... :) Edytowane 18 Stycznia 2006 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...