Skocz do zawartości
v72

Karta Graficzna Czy Kodeki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój problem polega dzisiaj na tym, iż mam niewyraźny obraz w filmach i zastanawia mnie czy jest to wina kodeków czy karty graficznej. Odrzucam tutaj na pierwszy ogień jakoś obrazu w filmie. A to dlatego, iż na kolegi komputerze wszystko jest ok. U mnie natomiast widać na twarzach np. całą twarz w pikselach (mniej więcej 5x5 jeden). Czy miał ktoś podobny problem, albo wie jak rozwiązać mój?? Bardzo prosze o pomoc, jest to dość denerwujące.

Jeśli jeszcze ktoś może polecić mi jakąś paczkę dobrych kodeków, to bardzo prosiłbym... A za link, to już w ogóle nie wiem jak mógłbym się odwdzięczyć :>

Karta: Radeon 9200 128MB 128bit

Kodeki: K-Lite Codecs Pack, WMP, Vplayer

Problem ten występuje we wszystkich filmach i aplikacjach video.

Rozszerzenia filmów: avi, mpeg

Pozdrawiam,

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odradzam wszelkiego rodzaju codec packi. Lepiej IMO osobno ściągnąć i zainstalować niezbędne kodeki (wiadomo co za dużo to nie zdrowo).

Ściągamy:

- FFDShow (~3MB)

- AC3 Filter (~300KB)

- GSpot (<300KB -opcjonalnie)

- Odtwarzacz BS player lub SubEdit.

Przed instalacją wszystkie inne kodeki odinstalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odradzam wszelkiego rodzaju codec packi. Lepiej IMO osobno ściągnąć i zainstalować niezbędne kodeki (wiadomo co za dużo to nie zdrowo).

Ściągamy:

- FFDShow (~3MB)

- AC3 Filter (~300KB)

- GSpot (<300KB -opcjonalnie)

- Odtwarzacz BS player lub SubEdit.

Przed instalacją wszystkie inne kodeki odinstalować.

Czy ja wiem.... ja używam ACE mega codec pack 6.03 (ponad 50 kodeków) i nie mam żadnych problemów z filmami wszytsko pięknie smiga, zatem zainstaluj ACE-a i powinienes miec spokój :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem leżał na kodekach - tak jak większość tu napisała. Jest już wszystko ok ;). Gdyby ktoś miał podobny problem, to poecam "K-Lite Codec Pack". Chyba najlepszy zestaw - moim zdaniem. Używam ich od bardzo dawna ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszym jest pack k-litemegacodecpack.com : w wersji mega mamy sporo przydatnych narzedzi, odtwarzanie napisów w playerach, które nie mają takiej funkcji, zmiana ścieżek audio też w każdym playerze i dużo więcej

gdyby ktoś miał jakie kolwiek problemy z kodekami to zachęcam do mojego FAQ na stronie http://zajawkarz.go.pl - stronka marna i troche nie aktualna, ale niestety już profesjonalną mi wykasowali z powodu seriali w FAQ do sftów - ale w wolnej chwili odbuduję to i bedziecie mogli zadawć jak ktoś nie używa gg / tlena / skype - pytania na moim forum

Edytowane przez Zajawkarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi