Skocz do zawartości
z_e_t_a

Krótko: Ma Być X700 I Wydajność

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie:

FS M1437 / Toshi M70 110 (113) / Acer jakiś / Albo inna rewelacja

FS i Toshi mają identyczna konfigurację.

Wymogiem jest wydajność (gry i video), granicą cena 5200butto i 2 letnia gwarancja.

Czy jakościowo/wydajnościowo któryś jest lepszy ?

Czytałem benchmarki ale poza Acerem nie ma tych modeli

K T Ó R Y?

Już dostaję szału, to ze skąpstwa :)

Pozdrawiam

Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie:

FS M1437 / Toshi M70 110 (113) / Acer jakiś / Albo inna rewelacja

FS i Toshi mają identyczna konfigurację.

Wymogiem jest wydajność (gry i video), granicą cena 5200butto i 2 letnia gwarancja.

Czy jakościowo/wydajnościowo któryś jest lepszy ?

Czytałem benchmarki ale poza Acerem nie ma tych modeli

K T Ó R Y?

Już dostaję szału, to ze skąpstwa :)

Pozdrawiam

Z

No wiec proponowalbym na poczatek opcje SZUKAJ. Potem (o ile bedzie to potem) opcje : zakladam buty i ide do sklepu na oczy zobaczyc i dobrac sprzet.FS i Toshi jakosciowo sa podobne, wiec bierz tego ktory ci sie bardziej podoba/ma dluzsza gware/nie wiem co. I przestancie ludzie zakladac non stop takie topici. Poszukajcie najpierw.Miejscie litosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec proponowalbym na poczatek opcje SZUKAJ. Potem (o ile bedzie to potem) opcje : zakladam buty i ide do sklepu na oczy zobaczyc i dobrac sprzet.FS i Toshi jakosciowo sa podobne, wiec bierz tego ktory ci sie bardziej podoba/ma dluzsza gware/nie wiem co. I przestancie ludzie zakladac non stop takie topici. Poszukajcie najpierw.Miejscie litosc.

No tak "szukam" to już kilka tygodni ale na IDG dowiedziałem się że Toshi M70 pika (jak się okazuje - wskażnik baterii) i takie rewelacje

"zakladam buty i ide do sklepu na oczy zobaczyc i dobrac sprzet." - buty były już założone i było prawie macane. Co z tego jeżeli na razie taka toshi jest niedostępna (do końca stycznia) nigdzie, a w zamian proponują mi FS'a M1437. Tylko ja nie wiem co jest siekierka a co kijek. Wszędzie jest o Acerze że fajo ale i o tym że się psuje i złym serwisie też.

Ludzie piszą JA KUPIŁEM ale nie piszą dlaczego ten, a nie inny bardzo podobny.

Pozdrawiam

Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak "szukam" to już kilka tygodni ale na IDG dowiedziałem się że Toshi M70 pika (jak się okazuje - wskażnik baterii) i takie rewelacje

"zakladam buty i ide do sklepu na oczy zobaczyc i dobrac sprzet." - buty były już założone i było prawie macane. Co z tego jeżeli na razie taka toshi jest niedostępna (do końca stycznia) nigdzie, a w zamian proponują mi FS'a M1437. Tylko ja nie wiem co jest siekierka a co kijek. Wszędzie jest o Acerze że fajo ale i o tym że się psuje i złym serwisie też.

Ludzie piszą JA KUPIŁEM ale nie piszą dlaczego ten, a nie inny bardzo podobny.

Pozdrawiam

Z

Skoro proponuja FS jako zamiennik Toshi to nie moze byc az tak wielkiej roznicy miedzy nimi. Ja osobiscie bym bral chyba Toshibe ale skoro jednak czytales ze cos tam pika to bierz FS i po sprawie. W sprawie Acera sie nei wypowiadam bo znow bedzie wojna o ta marke, ale jedno moge powiedziec - serwisu nie maja zlego...maja najgorszy!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zamiaru krytykować inne firmy. generalnie uważam ,ze każdy sprzęt jest dobry oile jest niezawodny. Proponuje Acera Aspire 3023 . Stosunek ceny do wydajności b.dobry.. Do gier OK.

Na pokładzie ATI Radeon X700 z 128 mb , 512 MB RAMu , procek Sempron 3000+ Ngrywarka DVD , HD - ja mam 93 GB, Głośniczki ( dośc słabe ) wbudowane - ale wejście jest na wydajniejsze, Wejście na mikrofon, Na porty usb mozesz podłączyć klawiaturę i myszkę, Otwierasz laptopa i zaczyna się instalować Windows z ukrytej partycji, Posiada dużo innych funkcji , które znamionują inne laptopy za więkssze pieniądze, Zresztą poczytaj sama . Cena około 3700zł. Poszukaj na www.Skapiec.pl Znajdziesz tu adresy sklepów z cenami oraz dokładniejsze opisy sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena około 3700zł. Poszukaj na www.Skapiec.pl Znajdziesz tu adresy sklepów z cenami oraz dokładniejsze opisy sprzętu.

Cena piekna ale w wiekszosci przypadków nie ma w magazynie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja toshi M70-110 ani nie pika,ani nie ma żadnych innych negatywnych rewelacji. Moim zdaniem jest to bardzo dobry laptop,z dobrą konfiguracją,dobrze wykonany,cichy.

Niestety nie mam porównania z żadnym Acerem,lub FS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam Toshibe M70 i jestem z niej bardzo zadowolony :) Ma fajne oprogramowanie do notebooka, wcale nic nie pika, pika jedynie jesli bateria jest u progu wyczerpania (kilka minut do wylaczenia), no ale to chyba dobrze ? pika co jakies kilkadziesiat sekund.

Co do gier do M70 dobrze przetestowalem :) quake 4 dziala calkiem niezle w wysokiej rozdzielczosci (przycinalo lekko jak bylo duzo wybuchow i przeciwnikow), nfs:mw dziala bardzo ladnie na max detalach, wlasciwie to kazda gra jaka testowalem chodzila plynnie w wysokich rozdzielczosciach. W 3d Mark 2005 mialem 2500 punktow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi