sebcat Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 W zeszłym roku Creative zakończył produkcję kart graficznych i zlecił to MSI. Była to dla mnie dosyć niemiła wiadomośc jako użytkownika produktów CREATIV`a. Nie ma to wiekszego sensu bo modele MSI i Creativa róznia sie tylko pudełkiem i naklejka na wentylatorze jak dla mnie była to najgłupsza decyzja jaka podjeto. Czy ktoś ma jakieś informacje jak sprawa wyglada dzisiaj, w końcu dysponujac taką firmą jak 3d labs może z powodzeniem produkować na rynek uzytkowników domowych. W końcu wystarczy popatrzeć na produkty Gainwarda, ich karty sa niepowtarzalne i najmocniejsze. Równierz ABIT z system OTES jest równierz ciekawy. Mam nadzieje że Creative wreszcie wkroczy na rynek kart graficzbych i to nie tylko z najnowszym GeForce fx ale takze z włąsnym procesorem, i ze jego kart beda rownie niezwykłe jak tych producentów powyzej. PRZECZYTAJCIE TO KONICZNIE http://www.pl.tomshardware.com/graphic/02q...0503/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Linku nie czytałem, ale akurat info o Creative mnie nie zdziwiło. Po pierwsze ich seria GF4Ti nie wyróżniała się niczym szczególnym, a Wildcat okazał się być totalnym fiaskiem, gdyż mógł konkurować jedynie wśród komputerów przeznaczonych dla grafików, po co mieliby kontynuować tak nieudaną serię kart? MSI różni się od Creative'a jeszcze kolorem PCB i pamięciami, a także ogólną wydajnoscią i jakością (creativy, słyszałem, że mają tendencje do zdychania, a o MSI żadne śmiertelne newsy do mnie nie dotarły) Gainward to raczej marny przykład, owszem firma doskonała ale to było dawniej, obecna linia ich kart jest raczej mierna zarówno pod względem wydajności, jak i jakości produktów, wyposażenia a także możliwości overclockerskich, a do tego cenowo ich oferta wciąż pozostaje wielce nieatrakcyjną, gdyż jako chyba jedyni nie zwracaja uwagi na ogólną tendencję spadkową produktów na chipsetach nVidii na czym korzysta między innymi właśnie Microstar. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcat Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Dla scisłości to o tym że Creative nie produkuje kart to wiedziałem od dawna. jadnak dla czego uwarzasz że Gainward to tandeta, popatrz na wyróznienia dla ich kart zwłaszcza z seri Golden Sample z pprocesorami ti4200 i 4600. A co do MSI to ich obecnie najciekawsa kartą jest obecnie Ti4200 TD8X A co do Creativea to trzy lata temu dorwałem z pierwszej dostawy do polski ich GeForca256, karta pracowała maksymalnie podkrecona przz cały czas ani razu nic złego sie nie stało. Ale to było gdy oni sami produkowali karty. A teraz cóż...lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...