Skocz do zawartości
Gość

Co Wybrac? Plextor 750 Czy Pioneer 110

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialem sie poradzic drogich forumowiczow :) na temat wymienionych dwoch nagrywarek i ewentualnie dolaczengo do nich softu (o ile w pioneerach jest jakis) Co mozecie o nich powiedziec z punktu widzenia uzytkownikow?? Pytam sie bo oczywiscie mam zamiar zamiar kupic jakas. A moze doradzicie cos innego?? Moim kryterium jest predkosc (ale tu nie ma problemu 16x dla dvd+/- wystarczy), odczytywanie krazkow wszelkiej masci a wiec troche i tych porysowanych, nie lubie tez zbytniego halasu...

Po drugie chodzi o kase: czy warto wywalic na plextora tyle kasy skoro nagrywarke na 2 lata mozna kupic za 150-200 a tuz za rogiem kryja sie blu-ray, hddvd itp To mnie zastanawia od dawna bo mialem poczatkowo kupywac Plextora 716A ale jakos mi przechodzi

Dzieki za jakies wskazowki i moraly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze albo jeszcze nie wiele osob posiada wymienione przeze mnie modele albo juz zbyt nudne sa tego typu tematy dla niektorych ale na teoretycznie do tego przeznaczonym temacie na tym forum ludzie wyklocaja sie glownie o LG, Lite-On i Nec wprowadzajac tylko zamet w glowie bo czesc jest ZA a czesc jest PRZECIW i nic z tego nie mozna wywnioskowac

Dobra i naprawde pomocna strona ale niestety z jeszcze malymi zasobami jest: http://cdrlab.pl/index.php

Na wychwalanym CDRinfo mogli by sie troche lepiej postarac niz tylko pokazywac specyfikacje

W kazdym razie z CDRLab wiem ze Plextor 750 nie jest prawdziwym produktem Plextora :) ale Teaca i wydajnosc tego napedu jest srednia - wniosek szkoda kasy bo duzo tansze nagrywarki daja lepsze wyniki Jesli Plextor to tylko produkty flagowe producenta tzn modele 716 albo 755 ktore niestety ceny maja zaporowe

Tanszy Pioneer-110 juz wypada duzo lepiej: jest bardzo szybki i calkie mniezle odczytuje wszelkiej masci krazki; ma jednak problemy predkoscia odczytywania *.*-RW Mimo to chyba zdecyduje sie na ten sprzet.

Chcialem sie tylko dowiedziec od innych uzytkownikow Pioneerow jak one sie zachowuja tzn czy sa trwale i czy w miare ciche??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Pioneera.Cichy jest, co do trwałości i możliwości czytania różnorakich płyt ( czy typu, czy stanu w jakim są ) jeszcze nic nie mogę powiedzieć, za krótko mam to DVD. Ja kupiłem wersję OEM, wiadomo, zero softu.

Edytowane przez mrk_BaltazaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki mrk_BaltazaR za komentarz

Jeszcze sie waham bo nagle pojawila sie nowa opcja w postaci BenQ 16XX (XX to albo 40 albo 50 albo 55) chociaz mysle ze zostane jednak przy Pioneer Teraz nie pozostaje mi nic wiecej jak znalezc jakis sklep w Wawie z Pioneerami

ps: tak na marginesie to na tutejszym forum panuje Lg, Nec i Liteon Natomiast na forum CDRInfo raczej BenQ i Nec Ciekawe... :)

Ale i tak musze przyznac ze ludzie z forum lepiej sie znaja na sprawie niz niejeden sprzedawca w sklepie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi