Slayer Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Wczoraj przyszedł do mnie człowiek od internetu i stwierdził, że moje problemy z połączeniem z siecią wynikają z tego, że mam nie uziemiony komputer :blink: To może być możliwe, bo jak odłączę kabelek od switcha od PC bez uziemienia, to na 2 nie ma problemu z połączeniem z internetem. Dotychczas działały oba bez problemu, ostatnio mam właśnie jakieś jazdy, że raz sieć mam, a raz nie. A moze po prostu switch mi pada? :? Mówione było coś, żeby kupić jakąś przejściówkę- odpromiennik czy co. Gorzej, że nie mam w pobliżu żadnego kaloryfera. Przerabiać gniazdko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam. Generalnie komp powinien być uziemiony np do rury wodociągowej lub w ostateczności do "kalafiora". Możesz założyć zerowanie tzn podłączasz na kołek uziemienia przewód zerowy sieci energetycznej. (znajdziesz go po tym że sprawdzając wkrętakiem z neonówką neonówka nie będzie swiecić) Przy zerowaniu trzeba uważać ze sprzętem podłączanym do kompa który jest uziemiony bo może popłynąć tzn prąd błądzący przykładem może być antena tv, kablówka. Dlatego polecam pierwszy sposób. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...