intoxicate Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Siema Chlopaki, Mam powazny problem z kompem... moja plyta: ECS L7VTA2 na ViaKT400A mam 2 sloty na ramy... pozyczylem od qmpla (sam u siebie mam ramy firmowe 400setki (DDR,plyta obsluguje 200-400) od kumpla ramki byly 200setki... a wiec wkladam... a tu [gluteus maximus], komp nie chce sie odpalic. analiza: - nie dochodzi do biosu (nie ma zadnego pipania, niczego co mogloby wskazywac na rozruch plyty glownej) - zasilanie na plycie glownej jest (wiatraczki sie kreca), sprawdzalem inny zasilacz od qmpla (jeszcze mocniejszy niz ja mam) - to samo - dziwna rzecz przy uruchamianiu kompa... swieci sie caly czas HDD Led Nie mam zielonego pojecia co to moze byc, zasilanie jest... wszystko wydaje sie OK ,ale nic sie nie odpala Ps. by nikt nie myslal - ramy wyciagalem, wszystko sprawdzalem (rozne konfiguracje sprzetowe) Jak bedzie tu jakas dusza ktora moglaby wyczaic co to moze byc - bede bardzo wdzieczny, glownie chodzi mi o to co moglo sie spiepszyc poprzez wsadzenie ramow ... Z gory dziekuje za jakies sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Proponuje zrestartować bios przez zworke lub wyjęcie baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxicate Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 resetowalem bios (poprzez zworke) i to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 resetujac bios przez zworke i tak trzeba czasem odlaczyc kabel zasilajacy od kompa bo sie nie zresetuje:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 czasami wystarczy poprostu poruszać pamięcieami w slocie (przy wyłączonym kompie) bo coś może nie stykać. przyczyść slot i pamięci, poruszaj nimi. u mnie niekiedy po włożeniu pamięci też się komp nie uruchamia, kiedy poruszam nimi to działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...