Skocz do zawartości
rado1450

Samsung D600 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam . otoz kiedy ktos dzwoni do mnie to przez pierwsze jakies 2-3 sekundy gloscnosc dzwonka jest najnizsza i dopiero po tych sekuindach przelacza sie na ustawiona glosnosc . wystepuje to niezaleznie od wszelkiego rodzaju ustawien . jest to wada telefonu ?? bardzo prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z przedmowca!!

PS: co do telefonu d600 to rowniez mam pytanie a nie chce nowego tematu zakladac..

otoz zauwazylem pewna wade.. brak mozliwosci wyslania fotki MMSem wiekszej niz 640x480 !! strasznie sie zawiodlem na tym telefonie... bo po co mi te 2Mpixy jak ta fotka moge sie cieszyc jedynie na kompie ?? nokia zastosowala proste rozwiazanie, przy wysylanu zmniejsza rozdzialke na 640x480.. a w szajsungu jest cos takiego jak edytor obrazow...... mozna nim zrobic praktycznie wszystko oprocz zmiany rozdzialki..... czy moze jest jakies wyjscie ?? help!!

PS2: smiechu warte jest rowniez podlaczenie d600 przez USB.. obsluguje tylko v1.1.. pamiec wew. to 90 mb wiec policzcie sobie ile czasu zajmie zgrywanie fotek lub wgrywanie mp3..

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS2: smiechu warte jest rowniez podlaczenie d600 przez USB.. obsluguje tylko v1.1.. pamiec wew. to 90 mb wiec policzcie sobie ile czasu zajmie zgrywanie fotek lub wgrywanie mp3..

Cale 90 sekund, a to dlatego, ze generalnie maksymalny osiagalny transfer przy dobrze wykorzystanym 1.1 to 1MB/s ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

HEeh D600 lipny jest? A tak sie dorbze zapowiadał ;/ Ja ne mam wiec sie nei wypowiadam za duzo. Możliwe że masz ustawione tak żeby dzwonek grał coraz glosniej(jest taka opcja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z przedmowca!!

PS: co do telefonu d600 to rowniez mam pytanie a nie chce nowego tematu zakladac..

otoz zauwazylem pewna wade.. brak mozliwosci wyslania fotki MMSem wiekszej niz 640x480 !! strasznie sie zawiodlem na tym telefonie... bo po co mi te 2Mpixy jak ta fotka moge sie cieszyc jedynie na kompie ?? nokia zastosowala proste rozwiazanie, przy wysylanu zmniejsza rozdzialke na 640x480.. a w szajsungu jest cos takiego jak edytor obrazow...... mozna nim zrobic praktycznie wszystko oprocz zmiany rozdzialki..... czy moze jest jakies wyjscie ?? help!!

pozdrawiam

Rzeczywiscie wielka wada, zwlaszcza ze mms ma limit do 300kb. Zobacz najpierw ile zajmuja zdjecia zrobione w rozdzialce 2mpix i nawet 1,3mpix. Mozesz sprobowac wyslac zdjecie w rozdzialce 800/600. Niektore modele telefonow przyjmuja mms tylko do 100kb (to juz wogole padaka).

Tak, jest wyjscie. Bierzesz kabel i zmieniasz rozdzialke na kompie lub od razu robisz zdjecie w mniejszej rozdzialce.

Dodam jeszcze ze mi mp3 ida o niebo szybciej. Ten "problem" rowniez ominalem prostym sposobem. Czytnik kart pamieci ktory mam w kompie jest 2,0, wyjmuje karte z telefonu i kopiuje ja na kompie. Pozniej karta w telefon i gra muzyka.

czy potrzebny jest dodatkowy soft aby zgrac z d600 fotki na kompa? czy wystarczy podpiac kabelek?

Samsung PC Studio 3

Z drugiej strony nie trzeba softu. Wystarczy przestawic w ustawieniach USB na "pamiec masowa". Jest tez funckja "modem" lub "PictBridge". Ta ostatnia jest do polaczenia bezposrednio pod drukarke (o ile masz drukarke z funkcja PictBridge).

Edytowane przez mafia35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawsze koszt czytnika kart pamięci na USB jest baardzo mały. Najdroższy na allegro to ok. 50 zł. Najtańszy to koszt nawet 8 zł. Nawet ten za 20 zł odczytuje większość (jak nie wszystkie) typy kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam . otoz kiedy ktos dzwoni do mnie to przez pierwsze jakies 2-3 sekundy gloscnosc dzwonka jest najnizsza i dopiero po tych sekuindach przelacza sie na ustawiona glosnosc . wystepuje to niezaleznie od wszelkiego rodzaju ustawien . jest to wada telefonu ?? bardzo prosze o pomoc

Jest to podyktowane przepisami w Unii Europejskiej albo moze i nie tylko.

Po prostu ze wzgledu na bezpieczenstwo i zdrowie czlowieka aby mu nie wywalilo bebenkow gdy przypadkowo zacznie dzwonic a my bedziemy mieli tel. przy uchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi