zIMER Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Kupiłem wczoraj dysk WD Caviar SE 120 GB 8MB cache Serial ATA-II i mam problem z wykryciem go. Posiadam płyte głowna ASUS A7N8X-E Deluxe Socet A ktora umożliwia podłaczenie dysków z wejsciem SATA !! Nie wiem w czym jest problem ze plyta nie wykrywa dysku. Zwrotke ustawiłem na dysku na SATA-I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Kupiłem wczoraj dysk WD Caviar SE 120 GB 8MB cache Serial ATA-II i mam problem z wykryciem go. Posiadam płyte głowna ASUS A7N8X-E Deluxe Socet A ktora umożliwia podłaczenie dysków z wejsciem SATA !! Nie wiem w czym jest problem ze plyta nie wykrywa dysku. Zwrotke ustawiłem na dysku na SATA-Ikontroler SATA jest wleczony w BIOS, wykrywanie na kanale na którym jest dysk jest włączone ? dysk się włącza ? w dobrym miejscu umieściłeś zworke, powinna być w miejscu oznaczonym jako OPT1 ? Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...