Skocz do zawartości
lukasz waski

Nieaktywna Neo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący 'problem'

Otóż moja umowa z tp na neo 128 skonczyla się jakies 2 miesiące temu. Neostrada nie dziala ale mam dalej modem oraz siec adsl na lini no więc wpadlem na pomysl polączenia się przy pomocy loginu kolegi. Oczywiscie neo dziala :) zdaję sobie sprawę ze uszczuplam limit kolegi ale czy tp zdaje sobie sprawę z tego ze kozystam z neo nielegalnie i naliczy mi opłatę ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym jak ci sie skonczyla umowa na neo i wprowadzona zostala rezygnacja, TP musi odlaczyc od lini kabelek od neta :) i skasowac twoj login. To tak bardzo ogólnie :)

Jak wdac skasowali login szybko...a czas na odlaczenie uslugi to jest juz sprawa TP. W kazdym razie nie masz sie co bac :)

Generalnie oplata za neo to oplata zryczaltowana czyli umowa na 12mcy wypowiadasz ja po 11mcach a tp ci odlacza usluche przez ten 12miesiac...czasem odlacza odrazu (i jest problem) bo powinienes ja miec 12 mcy a nie 11mcy :) a czasem odlacza pozniej i rowniez jest problem gdy np ktos chce podlaczyc neo na nowo (z roznych przyczyn) :)

Generalnie jak usuneli login to znaczy ze niedlugo odlacza neo od linii.

Ogolmie nie ma takiej mozliwosci by o tobie zapomnieli bo tego pilnuje system...takze nawet jakby cos bylo wprowadzone nie tak w TP to system dopilnuje zeby odlaczyc Ci neo :) W kazdym razie system da sie oszukac...tak jak oszukac da sie TP i to w bardzo prosty sposob, jak rowniez czasem czlowiek nie wspolgra z systemem i wychodza ewenementy...ale przy milionie uzytkownikow i tak to rzadkosc :)

Moze troche zamieszałem...ale chcialem to opisac najprosciej jak mozna :)

Kozystaj z loginu kolegi jak mozesz i juz...zadne oplaty nie beda naliczone....prawdopodobnie...bo z TP nigdy nie wiadomo :]

Edytowane przez Sparrov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem Net24 z Netii i po odcięciu mi telefonu (niezapłacone rachunki), poszedł tez sobie net. Szwagierka też miała Net24, także wpisałem jej dane i na raz działaliśmy w sieci :) Do tej pory się nikt nie skapł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by kolega interweniowal to da sie ustalic kto obecnie jest zalogowany (jego nr tel)

Jak jeden z przedmówców napisal jak skasowali już ci login niedługo tez rozkrosuja ci linie

ja mialem takze ciekawa sytuacje bo po rezygnacji z uslugi neo (640) mialem jeszcze 1,5 roku za darmo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi