BeneVaco Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam kupiłem na allegro zestaw chłodzenia wodnego na aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80536606 w skład wchodzi: Pompka EHEIM 1046 Zasilanie: 220V Wydajność: 300l/h Moc: 5W Wirnik na trzpieniu ceramicznym samo smarownym Maksymalna wysokość podnoszenia słupa wody: 1,5m Rurka dopływowa: 12 mm Rurka odpływowa: 9 mm Blok Taki jak widać na aukcji i rezerwuar W związku z czym mam pytanie czy do zamontowania tego zstawu na procu jest niezbędna chłodnica,czego uzyć jako chłodziwa,ile max bloków mogę zasilić tą pompą. Procesor AMD athlon 1700+ seria jiuhb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Chłodnica raczej tak, chłodziwo destylka + borygo, bloki: 3 powinna pociagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Dzięki za odpowiedz, może ktoś jeszcze sie wypowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Odpowiedzi sa oczywiiste, co do chłodnicy to powem ze szukaj jakiejs miedzianej samochodowki bo sa tanie i wydajne (prosze nie posoadzac o reklame tego co w sigu ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Uważam że dobrze robisz reklamując to co masz do sprzedania jednak jeśli mam mieć chłodnice to musi być ona mała bo mam bude miditower > Ilość kieszeni 5,25 (1/4 cala) : 4 > Ilość kieszeni 3,5 wew.. (1/2 cala.) : 5 > Ilość kieszeni 3,5 zewn. (1/2 cala.) : 2 > Liczba miejsc na karty rozszerzeń : 7 > Ilość miejsc na wentylatory : 5 Więc chłodnica niewiem jakim cudem musi się zmieścić albo we wnęke 5,25 albo miedzy dyskami a przednim panelem (musi być cienka) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez BeneVaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 poszukaj np bix1. mała, zgrabna, wydajna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Gdie takiej szukać,ma ktoś zdjęcie i wymiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Allegro www.mcs.pc.pl www.realitynet.pl/news.php masz wybór :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ja swojego kadeta wsadziłem do budy tylko wyciełem piekną dziure we froncie a kadett ma wymiary 19x19x5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jak już to wszystko zmontujesz to napisz jak głośna jest ta pompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 LOoz jak znajdę gdzieś małą i wydajną chłodnice to z miejsca ją biorę montuje i pstrykam foty. Mam nową bude niedawno kupiłem <3-4 miechy> nie chce jej ciąć ale jak nie znajde nic pasującego bez cięcia to sprzedam ją i kupie bigtowera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hmm.... czy to jest blok taki? czy może ma miedzianą podstawę? Wygląda na przemalowany. Jeśli jest to blok aluminiowy to pamiętaj że bez copalu się nie obędzie chyba że w WC nie będzie miedzi ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Niestety blok jest aluminiowy ale nie dla niego kupiłem ten zestaw blok i tak sprzedam znajomemu który składa swoje ekonomiczne wc czyli (stara plastikowa bańka na mleko,pompka z akwarium no i zapewne mój blok) :D Co powiecie o tej chłodnicy wstawił bym za kompa http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=81810943 Edytowane 21 Stycznia 2006 przez BeneVaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) i powiedzcie czy ona jest miedziana bo jak tak to chyba 2 takie se kupie :D PS. był gdzieś temat jak wypucować kadeta na lustro bo coś słabo szukam :D Edytowane 22 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) i powiedzcie czy ona jest miedziana bo jak tak to chyba 2 takie se kupie :D PS. był gdzieś temat jak wypucować kadeta na lustro bo coś słabo szukam :D 10 atmosfer to ile bar? 10 chyba, ciekawe co by powedziała ta chłodniczka na zastosowanie "freonowe"... Edytowane 22 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 10 atmosfer to ile bar? 10 chyba, ciekawe co by powedziała ta chłodniczka na zastosowanie "freonowe"...w sumie taki np propan potrzebuje 10, 404a już 14, czy jakoś tak... no ale na granicy wytrzymałosci bałbym sie tego używać ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 w sumie taki np propan potrzebuje 10, 404a już 14, czy jakoś tak... no ale na granicy wytrzymałosci bałbym sie tego używać ; ] ale atmosfera = bar? gcybym mial kase to bym kupil i zobaczyl jak sie sprawuje ;) do propanu byłaby okay, gorzej jakby wybuchła, najpierw sprawdzian cisnieniowy na 12 bar i wsio :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ale atmosfera = bar? gcybym mial kase to bym kupil i zobaczyl jak sie sprawuje ;) do propanu byłaby okay, gorzej jakby wybuchła, najpierw sprawdzian cisnieniowy na 12 bar i wsio :]wg mnie nie byłaby wydajna ; ] gaz za szybko przeleciałby przez nia imho ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Chłodnica z podanej przezemnie aukcji jest mosiężno-stalowa nie wiem czy nadawała by sie do wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 jeśli jest mosiężna to czmu by nie chyba sie skusze normalnie nie moge taka piekna a może se dwie kupie :D niech sie wypowie jakiś spec bo to czy sie do FC nada to mnie nie interesyje a czy do WC bedzie dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) wg mnie nada sie jeżeli ma mosiężne kanały a staloe finy, a nie odwrtonie, stal to nie to co miedź...;/ » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « //poprawka cena jak dla mnie powoduje zanik wad :lol: Edytowane 22 Stycznia 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Kszonek ta twoja chłodnica nie zabardzo mi pasuje musze poszukać jeszcze czegoś mniejszego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) czy moja pompka która wyglonda jak ta CPC 650l pociągnie 2 chłodnice te z aukcji allegro i kadeta ? czy wtedy zmiana na ATMANA 305 albo 306 by sie przydała PS. bede kupywał jeszcze bloczek GPU edit @ BeneVaco dzieki za linka to sie odwdziecze http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=81677023 i http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82337830 obie wydają sie ładniutkie miedziane szczególnie ta mikra jest chyba nówka edit2 chyba byłem ślepy te nagrzewnice mają aluminiowe rurki ? Edytowane 22 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Aby nie zakładać nowego tematu, zapytam się tutaj: czy podany przeze mnie poniżej zestaw WC jest dobry ?? CPU: Prison Prov2 GPU: Cube Pro slim NB: DFI PRO Chłodnica: Freezer2x120 Pompka: Hydor Seltz L30 Wentylatory: Revolteki z siga Dodatkowe pytania: 1. Jakich węży najlepiej użyć ??? 2. W jakiej kolejności połączyć to wszystko ??? 3. Czy jeszcze czegoś tu brakuje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Zestaw bardzo dobry, węże mogą być niewielkie - liczy się estetyka, a różnice w temp. są praktycznie niezauważalne. Najlepiej dać blok cpu zaraz za chłodnicą - wtedy będizesz miał ładne temperaturki na procu, dalej kolerność nie ma zanczenia - jak będzie wygodniej tak podłączysz. EDIT: Musisz mieć jescze jakiś zbiorniczek wyrównawczy albo coś typu AirTap (czy jakoś tak) - w końcu jakoś trzeba wlać wodę i odpowietrzyć układ Edytowane 23 Stycznia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Najlepiej dać blok cpu zaraz za chłodnicą - wtedy będizesz miał ładne temperaturki na procu, dalej kolerność nie ma zanczenia - jak będzie wygodniej tak podłączysz. jeżeli komplikuje Ci to bardzo układ, to nie musisz kierować się tym, żeby blok na prcesorze był zaraz za chłodnicą, gdyż ewentualna różnica temperatur, jest niewielka, bardzo mała, praktycznie niezauważalna... co do węży to kup najlepiej 8/10. niekoniecznie jakieś firmowe. przejedź się do jakiegoś obi, czy coś, pomacaj je :wink: , pozginaj, czy nie są zbyt sztywne itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) ja weże kupiłem w ogrodniczym za 2 zł metr 10/14 i nawet ładnie sie układają odpowie sie ktoś czy sie opłaca brać te chłodnice ? Edytowane 23 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja weże kupiłem w ogrodniczym za 2 zł metr 10/14 i nawet ładnie sie układają odpowie sie ktoś czy sie opłaca brać te chłodnice ? za ta cene to sie oplaca, ale ja bym brał raczej cos miedzianego mosieznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 niestety musiałem sie gościa dopytywać czy to kanały są miedziane czy finy wyszło że ma miedziane finy stalowe kanały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) niestety musiałem sie gościa dopytywać czy to kanały są miedziane czy finy wyszło że ma miedziane finy stalowe kanały no to nie za bardzo , swoja droga idiotyczne polaczenie :-| sprzedawca pewny ze tak jest? Edytowane 23 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...