Jajo81 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam, z koncem stycznia konczy mi sie umowa z telepsa. W lutym chcialem wziac neta z kablowki, w zwiazku z czym mam lamerskie pytanie. Czy Planet ADE4110, pod ktorego podepne modem z kablowki, bedzie smigal jako switch (tylko i wylacznie switch), czy trzeba w nim cos przestawiac (bridge, etc.), czy w ogole nie jest to mozliwe? Do tej pory neo dzielilem na dwa kompy wlasnie przez ten modem\router\switch i nie chcialbym znowu czegos nowego kupowac. Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::mario::.. Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, z koncem stycznia konczy mi sie umowa z telepsa. W lutym chcialem wziac neta z kablowki, w zwiazku z czym mam lamerskie pytanie. Czy Planet ADE4110, pod ktorego podepne modem z kablowki, bedzie smigal jako switch (tylko i wylacznie switch), czy trzeba w nim cos przestawiac (bridge, etc.), czy w ogole nie jest to mozliwe? Do tej pory neo dzielilem na dwa kompy wlasnie przez ten modem\router\switch i nie chcialbym znowu czegos nowego kupowac. Z gory dziekuje za odpowiedz. Nie nic nie trzeba przestawiac, pozostajesz na takich ustawieniach jak miałeś pod NEO, i wszystko bedzie nadal chulac. Jezeli bys natomiast chcial uzywac ADE jako samego modemu bez routera wówczas należy uaktywnić funkcje bridge. Ale jesli chcialbys np. troche zarobic mozesz go odsprzedac np. na jakiejs aukcji dostaniesz za niego ok 200zł i kupic zwykly switch za 60zł :) Edytowane 26 Stycznia 2006 przez ..::mario::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo81 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Dzieki za odpowiedz. Podlaczylem, ale dioda w switchu sie nie zapala, a porty na bank a sprawne. Podejrzewam, ze kabel musi byc skrosowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 chyba jakies nieporozumienie co masz na mysli piszac " kablowka " ? lokalny LAN czy telewizje kablawa to rozne rzeczy ^^ nie musisz krosowac UTP a ustawienia musisz zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...