jezior Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Otoz zadanie polega na tym by funkcja otwierala jeden po drugim plik z rozszerzeniem .mat , pobierala z niego dane ,zapisywala do macierzy i tak 55 razy, chodzi tutaj o petle for, tylko ze mam taki problem..otoz w nazwie pliku zmienia sie tylko cyfra i nie wiem jak to zapisac by byla ona inkrementowana od 1 do 55 oto co udalo mi sie dotychczas zrobic: % Próba realizacji pętli FOR for i=1:2 load '01A.mat' X(1,i)=FFT1_AvSpc_2_RMS_X_Val(i); X(2,i)=FFT1_AvSpc_2_RMS_X_Val(i+1); end X nie wiem jak zrobic by w nazwie pliu liczba sie zmieniala zgodnie z kolejnoscia 1 2 3 4 ... probowalem load '0(i)A.mat i paru innych ale nie dziala , reszta funkcji dziala bez zarzutu wiec nie ma potrzeby nic zmieniac bede bardzo wdzieczny za pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek0013 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam Z tego co pamiętam to jest coś takiego jak int2str ... i to konwertuje liczbe do stringa ... i wystarczy tylko połączyć te stringi i czytać pliki :) Pozdrawiam MW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 To rozwiąże Twój problem: load(sprintf('opis%d', zmienna));Za opis podstaw co chcesz, i za zmienną odpiednią wartość typu całkowitego i powstanie konkatenacja tych dwóch rzeczy a następnie jesli taki plik istnieje to zostanie otwarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...