-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam, niewiedziałem gdzie zamieścić to pytanie ponieważ tyczy się chipsetu mojej płyty głównej jakim jest nforce2. Jest dziwna rzecz ponieważ na płycie mam wyjście audio 2 x lan SATA RAID itp. czyli tą najbogatszą wersję. Zrobilem mały test i zaskoczył mnie a mianowicie need for speed most wanted przy dźwięku sterownym przez nforce2 i włączonym internecie którym steruje także nforce2 nfs mw ma pół sekundowe zwieszki i dysk sie doczytuje. Wyłączyłem w biosie NVIDIA LAN oraz ONBOARD AUDIO i jest brak zwieszek ;o żeby nie było włączyłem wszystko i tym razem odłączyłem kable od internetu oraz od dźwięku i tak samo były zwieszki. Czy chipset obsługując większą ilość urządzeń bardziej się "męczy"? Czy jest jakiś inny czynnik wpływający na to ? Pozdrawiam Drake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, niewiedziałem gdzie zamieścić to pytanie ponieważ tyczy się chipsetu mojej płyty głównej jakim jest nforce2. Jest dziwna rzecz ponieważ na płycie mam wyjście audio 2 x lan SATA RAID itp. czyli tą najbogatszą wersję. Zrobilem mały test i zaskoczył mnie a mianowicie need for speed most wanted przy dźwięku sterownym przez nforce2 i włączonym internecie którym steruje także nforce2 nfs mw ma pół sekundowe zwieszki i dysk sie doczytuje. Wyłączyłem w biosie NVIDIA LAN oraz ONBOARD AUDIO i jest brak zwieszek ;o żeby nie było włączyłem wszystko i tym razem odłączyłem kable od internetu oraz od dźwięku i tak samo były zwieszki. Czy chipset obsługując większą ilość urządzeń bardziej się "męczy"? Czy jest jakiś inny czynnik wpływający na to ? Pozdrawiam Drakeraczej procesor się męczy jak musie wykonywać dodatkowe sterowniki masz 2xLAN, na ukłądach Realtek RTL8101L 10/100 MBit Realtek RTL8201BL 10/100 MBit to ne wina sieci, problem spowodowany jest układem dźwiękowym, starymi nie kompatybilnymi sterownikami nie do obsługi kodeka bo ten jest Realtek ale MCP Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 obsluga lana zawsze obciaza proca, komunikacjia i tak nastepuje , jak nie masz dodatkowej dzwiekowki i grales bez dzwieku to nic dziwnego ze gra chodzila szybciej jak go wylaczyles, dodatkowe urzadzenia zawsze obciazaja system ich obsluga takze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 czyli w pierwszej kolejności nowsze stery tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 niekoniecznie rozne stery powoduja rozne obciazenie proca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ehhh.... czyli nic nie moge na to poradzić tak ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) ehhh.... czyli nic nie moge na to poradzić tak ? :]możesz jedynie wyłączyć jak nie używasz klienta sieci microsoft i udostępnianie plików i drukarek to pracuje cały czas a po co QoS też możesz wyłączyć procesy systemowe dadzą sobie radze, do efektywnej pracy QoS wymaga koordynującego serwera tak tylko ogranicza pasmo, zostaw sam protokół TCP/IP co do dźwięku to nie pozostaje nic tylko kupić kartę z normalnym procesorem sygnałowym, MPC też niby ma cos takiego, ale szkoda gadać projekt został zaniedbany :cry: Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...