remo112 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam mam probem z wyl kompa. Jesli komputerek chodzi dosc dlugo (ponad 10 h) to sie nie wylacza. Robie zamknij i dochodzi do planszy "wylaczanie systemu windows" i tak zostaje :mur: . Caly czas jest ta plansza i komp chodzi, musze odciac zasilanie i dopiero sie wylacza. Probowalem juz 3 wersje win XP i na kazdej taki problem. Gdy komp chodzi krucej to sie wylacza normalnie. Czego to wina??? Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) pewnie jakiś programik w tle się zawiesza i nie pozwala wyłączyć kompa, sprawdź hijackthis. Dla pewności przeskanuj antyvirem i adaware, jak nie pomoże to bedziemy dalej kombinować :) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Ja tez tak miałem i to przez program PeerGuardian odinstalowałem go i wszystko ok. Wiec moze ty tez masz jakis program ktory sie zawiesza podczas próby wylaczenia kompa zrób tak jak @Janio każe. Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 "sprawdź hijackthis" jak to zrobic i co to??? Wirusow nie ma na bank bo juz na 3 systemach tak mam a ten wczoraj instalowalem i juz dzisiaj znow ten problem jak po nocce chcialem wylaczyc. Mozliwe ze przez program. Ale jak bede wylaczal wszytskie programy przed wylaczenim kompa to bedzie ok.??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 hijackthis ściagasz stąd , wybierasz opcje żeby skanowało i zapisało loga, loga wklejasz tutaj i klikasz analyze i po chwili dostajesz wykres które procesy mogą być niebezpieczne dla twojego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Unkown: PSTrayFactory.exe NeostradaTP.exe SpeedX.exe C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe pogoda.exe Unnecessarily: O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - D:\PROGRAMY\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - D:\PROGRAMY\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing) To wszystko te dwa ostatnieto mam wylaczone w avascie. Mozliwe ze przez ten programik PSTrayFactory.exe jest to progs do ukrywania ikonek w zasobniku. Moze macie jakis inny ktory ukrywa i jest sprawdzony??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Pozbądź się tepsowego dialera i zrób sobie normalne połączenie. A ten SpeedX to od czego? No i pogoda.exe też może mieć wpływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Pogada to jest zadko wlaczona speedx do odzyskiwania ramu. To jak usune w dodaj usun programy ten tpsowy i zrobie nowe polaczenie bedzie ok??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Pogada to jest zadko wlaczona speedx do odzyskiwania ramu. To jak usune w dodaj usun programy ten tpsowy i zrobie nowe polaczenie bedzie ok??? tak, odinstakuj ten program od tepsy, w panelu sterowania w połączeniach sieciowych wywal to od tepsy i zrób własne. jeśli nie wiesz jak je skonfigurować wal do mnie na PW :) lub na gg (nr w profilu, często niewidoczny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 A ten program do odzyskiwania ramu to sobie można... ;-), lepiej samemu system zoptymalizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Dobra to sprobuje sie z programami pobawic i dojsc ktory to. A jak to nie przez program to co moze jeszcze byc przyczyna problemu?? Edytowane 23 Stycznia 2006 przez remo112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...