vojt Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam ! Szukam WSZELKICH informacji na temat ASUS P5PL2, tzn.: jak płyta się podkręca, jakie ma opcje podkręcania w biosie, czy da się podkręcać, no i jaką jest płytką ogólnie. Jest mało informacji na jej temat nawet w sklepach netowych (w niektórych nawet fotki nie ma), w jednych jest opis że obsługuje Pentium D - w innym że tylko Pentium 4. Proszę o info osoby które posiadają tą płytkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Witam ! Szukam WSZELKICH informacji na temat ASUS P5PL2, tzn.: jak płyta się podkręca, jakie ma opcje podkręcania w biosie, czy da się podkręcać, no i jaką jest płytką ogólnie. Jest mało informacji na jej temat nawet w sklepach netowych (w niektórych nawet fotki nie ma), w jednych jest opis że obsługuje Pentium D - w innym że tylko Pentium 4. Proszę o info osoby które posiadają tą płytkę. plytka jest fajna. Ja nie jestem zwolennikiem extremalnego podkrecania. Dlatego swojego 630 puscilem na 266 fsb co dalo rowne 4ghz bez zwiekszania napiecia. Pamiatki zwykle geile ddr2 chodza synchro na 3-3-3-8. Temperaturki na tajfunie sa od 31-32 idle do 52 w max steresie po paru godzinach w zamknietej budzie. Plytka jest naprawde fajana za te pieniadza. Wspiera nowe dual core 0.65 wiec jest w miare przyszlosciowa. Brak wiatrakow, wszystko pasywne. Dobra jakosc wykonania czego moze na zdjeciach nie widac, ale nawet sama jakosc zwyklego plastiku :-)) jest duzo lepsza niz na abitach. Ogolenie widac ze Asus powrocil do dobrej formy. Ale osobiscie polecam wersje deluxe z zupelnie nowym pcb i duzo lepszym ukladem zasilania. Pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2006 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) plytka jest fajna. Ja nie jestem zwolennikiem extremalnego podkrecania. Dlatego swojego 630 puscilem na 266 fsb co dalo rowne 4ghz bez zwiekszania napiecia. Pamiatki zwykle geile ddr2 chodza synchro na 3-3-3-8. Temperaturki na tajfunie sa od 31-32 idle do 52 w max steresie po paru godzinach w zamknietej budzie. Plytka jest naprawde fajana za te pieniadza. Wspiera nowe dual core 0.65 wiec jest w miare przyszlosciowa. Brak wiatrakow, wszystko pasywne. Dobra jakosc wykonania czego moze na zdjeciach nie widac, ale nawet sama jakosc zwyklego plastiku :-)) jest duzo lepsza niz na abitach. Ogolenie widac ze Asus powrocil do dobrej formy. Ale osobiscie polecam wersje deluxe z zupelnie nowym pcb i duzo lepszym ukladem zasilania. Pozdrawiam Tzn. że jakbyś kupował znowu wziąłbyś P5LD2 Deluxe ? Tylko ze względu na zasilanie ? Czy format tej płyty to ATX, czy micro ATX ? Edytowane 24 Stycznia 2006 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Tzn. że jakbyś kupował znowu wziąłbyś P5LD2 Deluxe ? Tylko ze względu na zasilanie ? Czy format tej płyty to ATX, czy micro ATX ?deluxe bym nie bral bo ten over co mam wystarczy mi. ale sadze ze uklad zasilania przy kreceniu dal core bedzie mial znaczenie. wszystko zalezy od potrzeb. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...