rambo32 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam!! Chciałbym z swojego kompa wyrzucić wszystkie wentylatory i zastąpić je radiatorami widziałem kiedyś zailacz z radiator... ogólnie morze to też być chłodzenie wodne ale głośność musi być poniżej 20dBa.Prosze o pomoc nie wchodzą w gre żadne urządzenia które mają powyżej 20dBa kasy mam dużo ok 800 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Yesico robi takie wentylatory, ale jak np, będziesz wyrzucał gorące powietrze z budy, które będą generować urządzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo32 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) a obudowe można zdjąć i wtedy można się obejść bez wentylatorów?? no dobra zasilac mam a co z prockiem Edytowane 23 Stycznia 2006 przez rambo32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Kasy masz mało, a nie dużo... A same radiatory nie spełnią swojej funkcji. Pasywny zasilacz to koszt ok. 500zł, resztę możesz przeznaczyć na WC, które i tak nie będzie bezgłośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo32 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Kasy masz mało, a nie dużo... A same radiatory nie spełnią swojej funkcji. Pasywny zasilacz to koszt ok. 500zł, resztę możesz przeznaczyć na WC, które i tak nie będzie bezgłośne. Co to jest WC, które i tak nie będzie bezgłośne ewentualnie zrezygnuje z nowego monitora więcej o 1200złotych. Chciałbym żeby nikt się nie kapnoł że komp jest włączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 A co rodzice bronią Ci grać w jakichś godzinach? ;-) WC = Water Cooling PS. Poszukaj trochę na tym forum, a nie idziesz na łatwiznę, znalazłbyś odpowiedzi na mnóstwo swoich pytań... PS2. Spójrz w moją sygnaturkę - kiedy wszystkie wentylatory chodzą mi na lo-rpm to go WOGÓLE nie słychać, i ani WC, ani radiatory mi niepotrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 polecam poradnik mojego autorstwa ;] http://dobrekomputery.com/index.php?option...&id=65&Itemid=1 powienieś załapać o co w tym mniej wiecej chodzi ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo32 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dzieki za wszystko już wszystko wiem spróbuje coś zdziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) hehe, jeszcze nie wiesz nawet polowy ;) W pewnym momencie rozkminisz tak jak ja, ze slyszysz dysk a jak uporasz sie jako tako z dyskiem to zaczniesz slyszec monitor i tak dalej... Ale dzialaj, zeby nie bylo ze cie zniechecam Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 netes - Arctic 64 PRO wcale nie nalezy do najcichszych coolerow- niestety byl on najglosniejszym elementem w moim kompie, wyraznie slyszalnym w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @xantos2001 Heh... kiedy chodzi na full obrotach owszem, ale kiedy chodzi na lo (800rpm) u mnie jest zupełnie niesłyszalny (chyba, że ucho do niego przystawisz ;-)), więc nie masz racji. W nocy słychać u mnie TYLKO dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...