toporek18 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Mam dwa komputery w domu i chcialem polaczyc je w siec. Na jednym mam sieciowke zintegrowana z plyta glowna (abit nf8) i Windowsa XP a na drugim jakas stara sieciowke 3COM i Windoze 98. Podlaczylem kompy skrosowanym kabelkiem, ustawilem wszedzie adrsy IP i... no wlasnie i co teraz?? Komputery widza tylko same siebie ale nie widza podpietego pod kabel. W Xp wyrzuca komunikat ze kabel podlaczony i niby wsio gra, na karcie z WIN98 swieci sie jedna z dwoch diod (tak ma byc?) a mimo wszystko nie dziala:/ Ustwialem te strara karte na BASE 10 FULL DUBLEX czy jakos tak ale nie pomoglo :sad: co zle zrobilem? a moze o czyms zapomnialem?? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez toporek18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 jesli jedna karta jest stara to moze byc 10 megowa na obu ustaw 10Mb full duplex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toporek18 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Po dwoch dniach zmagan udalo mi sie:] dziala wsio na 100Mb/s :D Problem polegal na blednych ustawieniach w oprogramowaniu do sieciowki dolaczonej wraz ze sterownikami do chipsetu itp. o ktorym zapomnialem. Mam jeszcze jedno pytanie. Tym razem o neta. Do trgo pierszego kompa mam podlaczona neostrade, jak zrobic by na tym drugim kompie z winzgroza 98 tez byl net? Chodzi mi o to by na obydwu byl jednoczesnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...