starygil Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Mam sieć osiedlową dosyć dobrej jakośći.Chciałbym podpiąc sobie laptopa ale tak zeby 2 kompy działały niezależnie!!! Dzwoniłem do adm. i dowiedziałem sie ,ze musze kupić switcha i wykonać telefon do firmy w sprawie autoryzacji adresu MAC. Mam pytanie jaki bedzie podział ? 50/50 ? Jak wyłączę jednego kompa to drugi dostanie 100%? Przepraszam za lamerskie pytania ale w tym temacie jestem "zielony" Jaki Switch polecacie do takiego podziału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 nie bedzie podzialu pasma przelacznik obojetnie jaki mozesz tez polaczyc kompy skretka skrosowana ( 2xkarty sieciowe ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 mozesz tez polaczyc kompy skretka skrosowana ( 2xkarty sieciowe ) nie moze, bo ma byc niezaleznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 racja jakos umknelo mi ze ma byc niezaleznie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Czyli powinienem miec tal jak do tej pory tylko nie na jednym a na 2 kompach?[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 tal=tak? bedziesz mial takie samo lacze tylko na 2 kompy, ale nie podwojnie jak jeden komp ( np: P2P ) zajmie cale klacze to na drugim nic nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jeśli masz łącze dobrej jakości to nie odczujesz różnicy po rozgałęzieniu tego swichem. Co do switcha to obojętnie jaki, nawet najtańszy za 50zł. PS> Czy mógłbyś dać trochę większą czcionkę bo tak niewyraźnie widać co piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 OK! To juz czegos sie dowiedziałem !! Dzieki!! Jeszcze jedno małe pytanko! Jakie kabelki muszę sobie przygotowac? Słyszałem,ze sa jakies "krosowane" i zwykle! Jakie ja musze miec zeby podłączyc sie do switch'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ze switcha do kompa zwykłe kabelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Do switcha zwykły kabelek, od switcha do komputerów również zwykły kabelek. Pozostałe: zwykłe kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...